Halloween och höstlovsfirande på Danska familjenöjen

Det danska höstlovet ligger två veckor tidigare än det svenska och då slår många av de danska familjeparkerna på stort med ett härligt Halloweentema! För många Svenskar är det lika nära till de populära familjeparkerna här. Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj!

Magisk Halloween i efterårsferien Våra beräkningar i gäller för 2 vuxna + 2 barn under efterårsferie / Halloween 2016. Vid färje- och broavgifter är priserna om inget annat anges enkel resa inklusive bil. Bensinkostnaderna är uträknade på 14.50 kr/l & 0.88 l/mil.

Nedan visas de olika platerna sorterade efter avstånd till vald stad. Visa platerna på en karta »


Tivoli i Köpenhamn  

Tivoli i Köpenhamn

2018  

Öppet under både det danska och det svenska höstlovet (12 okt - 4 nov).

Sön - tors: 11.00 - 23.00
Fre - lör: 11.00 - 24.00

Tivoli i Köpenhamn

Under Halloween dekoreras Tioli med mer än 20.000 pumpor, spöken och spindlar som sprider (o)trevlig stämning. Den unika atmosfären har gjort Halloween på Tivoli till en tradition för många och här finns något för både den som vill skrämmas och den som föredrar det (o)behagligt mysigt.

Ljuset när mörket faller är helt magiskt, och hela parken har en härlig Halloweenatmosför. Förutom handverk och delikatesser så har parkens åkattraktioner öppet som vanligt, även den helt nya Tik Tak som roterar i luften så att man nästan kan föreställa sig hur det är att vara en häxa flygandes på en kvast.

Lördagen den 27 oktober är det Monsters Night ut parad och Tivoli hemsöks av monster, zombies, spöken, vampyrer och andra skrämmande varelser. Lite mindre skrämmande är trick-or-treat skattjakten (29 - 31 okt) där man går runt i parken och läser olika gåtor. Alla deltagare får en liten belöning.

Läs mer: Halloween i Tivoli »

Entrepris
Entrén kostar 120 DKK för alla 8+ och 50 DKK för barn 3-7 år. Turpass (åkband) kostar 230 - 290 DKK.

Från till Tivoli i Köpenhamn med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Djurs Sommerland  

Djurs Sommerland

2018  

Öppet under det danska hövstlovet (v.42)
13 - 21 okt: 10.00 - 18.00

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland firar "Magisk Halloween" med ett stort Halloween-event för hela familjen med imponerande utsmyckningar. Parken dekoreras med 25.000 färgglada pumpor, rasslande skelett och gigantiska spindlar.

Här finns gott om magi, spöken och äkta häxor.  Barn kan testa häxsskolan och modiga besökare kan passa på att besöka deras läskiga spökhus!

När parken stängs och skymnigen faller finns möjligheten att boka ett bord för en magiskt kväll i Kyrkogårdserstaurangen eller jubileumsfest i pumpafabrikens personalmatsal - där modiga familjer kan se fram emot ohyggliga överraskningar och skrämmande bra underhållning.

Läs mer: Magisk Halloween på Djurs Sommerland »

Entrepris
Entrén kostar 285 DKK. Fri entré för barn under 3 år.

  Djurs Sommerland medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Djurs Sommerland med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Odense Zoo  

Odense Zoo

2018  

Öppet alla dagar, men Halloween firas under det danska höstlovet (v.42). Då har parken även extra kvällsöppet.

Odense Zoo

Odense Zoo firar Halloween under danskarnas ohyggligt roligta höstlov. Parken pryds av pumpor, faklor och massor av dekorationer och programmet är fyllt med roliga och läskiga aktiviteter för både barn och vuxna.

Ge pumpor till djuren, åk med Halloweenexpressen och kika på spindlar, ormar och kackerlackor.

Under lovet arrangeras mörkerturer med visningar av platser som ormalt inte är synliga för gästerna. Följ med in i djurskötarnas kyl- och frysrum och gå i de ånga gångarna som gömmer sig bakom pingviner och sjökor.

På djurkyrkogården kan du besöka gravar från djur från miljontals åt tillbaka, och i de övergivna zombiehuset funns massor av läskiga zombies!

Läs mer: Halloween på Odense zoo »

Entrepris
Vuxen 180 DKK och barn 3-11 år 100 DKK.

Från till Odense Zoo med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Lalandia Rødby  

Lalandia Rødby

2018  

Öppet under både det danska och det svenska höstlovet. Halloweenevents anordnas under det danska höstlovet (13 - 20 okt).

Lalandia Rødby

Lalandia med sitt stora badlandskap, härlig stugby och roliga inomhusaktiviteter har öppet under Halloween.

Under Halloween på det danska höstlovet anordnas festliga och spöklika Halloween-evenemang i Digehuset. Där finns det ordentligt med pynt och menyn innehåller extra spöklika rätter.

Läs mer: Halloween på Lalandia Rödby »

Entrepris
Entré till Lalandia ingår alltid när ni bokar feriehus.

Boendepaket
På Lalandia bor ni i feriehus på området och minsta bokning är för två nätter. Lalandia Rödby har öppet under hela det svenska höstlovet. Minsta bokning är 2 nätter och ankomst ej möjligt helgen den 3 - 4 november. Pris för 4 personer från 3918 kr för 2 nätter.

Från till Lalandia Rødby med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Legoland  

Legoland

2018  

Öppet under både det danska och det svenska höstlovet (7 okt- 4 nov).

De flesta aktiviteter arrangeras 7 - 28 okt.

Legoland

LEGOLAND® firar Halloween med ohyggligt roliga dagar! Parken är utsmyckad med roliga LEGO® halloween detaljer och tusentals pumpor.

Under perioden 7 - 28 oktober anordnas flertalet Halloween-aktiviteter och Legoland invaderas av skrämmande mysiga varelser som skapar spänning u hela parken. Besök dom i Brick or Treat-husen eller möt do mrunt om i parken och vid Halloween-aktiviteterna.

Det blir extra (o)mysigt när mörkret faller och de vackra detaljerna får en extra atmosfär av parkens många ljus. Halloween på natten firas den 13-20 samt 27 oktober.

Tips: I samarbete med Sembo har Legoland dealen: Bo 3 nätter betala för 2 under v.44. Och med Barnsemesterkortet får du 10% extra rabatt på detta. Läs mer »

Läs mer: Legoland »

Entrepris
Vuxen (13-64 år): 329 DKK
Barn (3-12 år): 299 DKK

  Legoland ® medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Legoland med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Lalandia Billund  

Lalandia Billund

2018  

Öppet under både det danska och det svenska höstlovet.

Lalandia Billund med sitt stora badlandskap, härlig stugby och roliga inomhusaktiviteter har öppet under både det svenska och det danska höstlovet. Dock anordnas inga speciella Halloweenaktiviteter.

Läs mer: Halloween på Lalandia Billund »

Entrepris
Entré till Lalandia ingår alltid när ni bokar feriehus.

Boendepaket
På Lalandia bor ni i feriehus på området och minsta bokning är för två nätter.  Lalandia Billunder har öppet under hela det svenska höstlovet. Minsta bokning är 2 nätter och ankomst ej möjligt helgen den 3 - 4 november. Pris för 4 personer från 4511 kr för 2 nätter.

Från till Lalandia Billund med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Vad kostar det att bila till Danmark?

För att komma över till Danmark från Sverige kan ni välja mellan att åka färja eller köra via Öresundsbron. Förutom bensinkostnaden tillkommer alltså färjeavgifter och/eller broavgifter. OBS! Priserna vi anger nedan är enkel resa inkl bil. Färjepriserna varierar vanligtvis beroende på avgång.

Göteborg - Fredrikshamn
Restid: 2 tim (snabbfärja) alt. 3 tim 15 min
Pris: från 530 kr för en bil med 5 personer/enkel resa

Helsingborg - Helsingör
Restid: ca 20 min
Pris: 538 kr för en bil med 5 personer/enkel resa alternativt från 207 kr om du har autobizz

Varberg - Grenå
Restid: ca 4 tim
Pris: från 725 kr för en bil med 5 personer/enkel resa

Öresundsbron
Restid: ca 10 min (bil), 5 min (snabbtåg)
Pris: 560 kr/enkel resa alternativt 215 kr om du har bropass.

Bila mellan Jylland och Själland

Reser ni från Skåne och ska till Jylland eller via färjorna från Göteborg eller Varberg och ska till Själland måste ni köra över ytterligare en bro eller ta en extra färja.

Själlands Odde - Ebeltoft Vig
Pris: från 499 DKK/enkel resa

Storabältsbron
Pris: 240 DKK/enkel resa . Rabatt med brobizz alt paket från Scandlines.

Rabatter och erbjudande

Storabältsbron, Scandlines, Öresundsbron och vissa av rederierna brukar alla ha olika deals och paketpris till olika familjenöjen när man använder deras resvägar.
Barnsemester.se reserverar sig för eventuella räknefel och faktafel. Kontrollera alltid uppgifterna med familjeparken innan du reser dit.
Relaterade artiklar
Halloween och höstlovsfirande på... Halloween och höstlovsfirande på...
På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj. Läs mer »
Inspiration: Semestra med barn i Sverige Inspiration: Semestra med barn i Sverige
Snart är sommarlovet och semestern här. Om du och familjen valt att stanna hemma i Sverige och undrar hur ni ska spendera alla dessa lediga semesterdagar har vi massor av bra tips här på Barnsemester.se! Kika runt på våra kartor, visa alla... Läs mer »
Jämför priset: Danska familjenöjen Jämför priset: Danska familjenöjen
För många Svenskar är det lika nära till de stora populära familjeparkerna i Danmark som till de i Sverige och vi är många som drömmer om en sommar i Danmark. Men vad kostar det resa till Danmark, entrépriser, att övernatta och vad får man för... Läs mer »
Kartor på Barnsemester.se
Alla familjeattraktioner som finns med på Barnsemester.se finns även placerade på kartor där du snabbt kan se vad som ligger var. Du kan också söka vägbeskrivningar och enkelt se vad som ligger längs... Läs mer »
Jämför priset: Svenska familjenöjen Jämför priset: Svenska familjenöjen
Vi är många som drömmer om att kunna ta med familjen till någon av de stora, populära familjeparkerna i Sverige. Men vad kostar det att komma in, vad kostar det att övernatta och vad får man för pengarna? Barnsemester har räknat på... Läs mer »
Barnemester testar Sommarland Själland
Barnsemester testar: Bara en timme med bil från Köpenhamn ligger Sommerland Sjælland och denna danska pärla har massor att erbjuda. Parken är stor och lummig med massor av olika aktiviteter att hitta på och... Läs mer »
Vilka familjenöjen ligger var? Vi har samlat några av de största på en karta, enkelt och överskådligt.
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Chartersemester
Weekendresor
Annons
Populära erbjudanden
Fårup Sommerland » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré, värde 285 DKK!  D...
AB NOVASOL - Semesterhus och stugor » Med Barnsemesterkortet får du 10 % rabatt på hyresbeloppet!
Kloka Leksaker » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt när du handlar lagervaror för minst 250 kr på Kloka Leksaker!...
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Onödigt dyrt eller jättebra?
Bläddra bland artiklarna i någon av våra
Annons

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder cookies för att förbättra din upplevelse
Jag accepterar cookies