Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)

Barnsemester testar Playmobil Funpark

I Zirndorf i delstaten Bayern i södra Tyskland ligger Playmobils stora familjepark. Ett himmelrike för barn som älskar Playmobils gubbar och djur!

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark
Barnen kan klättra både utanpå och inuti riddarborgen.

Riddarborgen

Man kan gå in i en stor riddarborg med Playmobilfigurer (kung, drottning och soldater). Barnen kan klättra uppför borgens väggar på repstegar eller klätterväggar. När barnen ska ta sig ner genom borgens torn klättrar de på kättingar lagda som ett nät, spännande - nästan som om det vore en fängelsehåla.


Piratskeppet

I en damm finns ett sjörövarskepp som barn och föräldrar får gå ombord på. Till en liten ö i dammen kan man komma med hjälp av flottar som man drar fram med rep.

Playmobil Funpark
Man åker flotte ut till Piratskeppet, och ombord kan barnen klättra, krypa och tjoa så mycket de orkar.

Kanalen Parken

Kanalen Parken har en stor "kanal" där Playmobilfartyg seglar och barnen står intill och hjälper fartygen att komma framåt. Många barn  leker här i timmar. Mycket populärt!


Snäckorna

Tänk dig stora snäckskal, som sådana man kan hitta vita pärlor i, fast cirka 2 x 2 meter och fyllda med vatten. Det övre snäckskalslocket står lite på glänt och in där emellan ska barnen sträcka sina små armar och försöka hitta "pärlorna" (små plastfigurer).


En av de mest populära delarna av parken är vattenkanalerna, som är fyllda med olika Playmobilbåtar.


Playmobil Funpark
Och kossorna ska mjölkas.Playmobil Funpark
"Vi bor här nere i Bayern och har årskort till parken. Det är toppen här, vi åker hit varje vecka året runt", berättade en svensk familj vi träffade på Playmobil Funpark.

Playmobil Funpark
Oj, vilket badrum! Fräscht och modernt, med designade handfat, praktiska skötbord och pyttesmå söta toastolar till småbarnen.

 

Stallet

I ett låtsasstall står en häst och en ko. De ser ut som Playmobildjuren, fast dessa är stora. Hästen har en man, lång och fin, som barnen borstar. Det finns även borstar att "rykta" hästarna med. Kossan kan barnen "mjölka" (vatten) i små hinkar.

Minigolfbana

Uppe på huvudbyggnadens tak finns en riktigt fin minigolfbana. Inte en vanlig med raka hål och besvärliga träsargar, nej den här har mjuka former, små bunkrar och verklighetstroget gräs. Be personalen visa var minigolfbanan finns, för det är lite krångligt att se ingången till den.


Inomhuslek - klätterställningar

Vid entrén finns ett gigantiskt glashus med skön aircondition och massor av roliga lekstationer för barn. Här hittar man bland annat en avdelning för spralliga lekar, med rutschkanor, klätterställningar och liknande. Intill finns även en stor scen där olika shower pågår vid fasta tider.


Inomhuslek - Playmobilstationer

I en park som Playmobil äger finns naturligtvis ett eldorado med tusentals Playmobilfigurer! Barnen går mellan olika slektationer med teman: dockskåp, hästgårdar, bondgårdar, dinosaurievärldar, riddarborgar, tågbanor med radiostyrda Playmobiltåg, lantdjurmiljöer och några till. Här kan man stanna hur länge som helst! Intill finns ett café för föräldrarna, där de har fri utsikt över lekområdet så att de kan ha ögonkontakt med sina barn. Trevligt!


Vid varmt väder

Ute i lekparken har de anlagt en ovanlig lekplats - en vattenlekplats. Varma sommardagar är den lekplatsen naturligtvis härlig. Här kan både små barn och stora skolbarn springa genom vattenstrilar, plaska i grunda vattenpussar och leka olika vattenlekar.

Om det blir alldeles för varmt och hett då?
Är det alldeles för stekande varmt ute kan barnen leka inne i det stora Playmobil-lekhuset, där har de aircondition.


Lämplig ålder 2-9 år

Playmobil Funpark är allra roligast för barn cirka 2-9 år, tycker vi på Barnsemesters redaktion. Det finns varken karuseller eller tingeltangel, utan här är det fysisk lek och byggen av fantasivärldar som gäller. Och som sagt, man leker både utomhus och inomhus. Det stora glashuset, där lekstationerna med Playmobilfigurer finns, räddar situationen både när det är lidligt varmt och när det är regnigt och dåligt väder.


Nämen, vilken överraskning!

På många andra familjeparker är man ju van vid halvslitna toaletter med toapapper på golvet. Därför blev vi verkligen imponerade av den här parkens toaletter och skötrum. Du hittar dem en trappa ner i huvudbyggnaden, jättetjusiga och påkostade. Dessutom med låga, gulliga minitoaletter till barnen!


Mycket för pengarna

Parken är stor och det finns tillräckligt att se och göra för en hel dags lek. Ändå kostar inträdet under hundralappen! Ovanligt billigt menar vi på Barnsemester, som verkligen har testat många familjeparker både utomlands och hemma i Sverige. Men det är ju underbart när det är billigare än man förväntat sig, eller hur?


Barnsemesters bästa tips

- Undvik helgerna. Kan ni pricka in en vardag, gärna redan när de öppnar på förmiddagen, då får ni en riktigt trevlig dag.

- Ta med badkläder, handduk samt extrakläder (det finns många lekstationer med vatten).

- Bredvid parken ligger Playmobils eget temahotell med stora färgglada familjerum där det finns barnsängar, babyresesängar, micro och allt man kan behöva.

- Det finns en bra lunchrestaurang men sittplatser både utomhus och inomhus. Planera in er lunch efter 13.30 så slipper ni köerna.

 

Var ligger Playmobil Funpark?

Temaparken Playmobil Funpark ligger i södra Tyskland, i den region som kallas Bavaria eller Bayern. Många svenska barnfamiljer planerar in ett stopp här på sin bilfärd ner mot södra Europa. Kör motorväg A 9 Berlin - München, vid korsningen Nürnberg/Feucht i riktning Nürnberg (motorväg A73), avfart Großhabersdorf/Zirndorf. Har ni GPS kan ni ställa in den på Zirndorf.


Några minus?

Nej, faktiskt inte. Parken är välskött och det finns många aktiviteter för barn i olika åldrar. Till och med entrépriset under hundralappen var en positiv överraskning. Synd bara att det är en bra bit att köra till södra Tyskland.

Vad tycker andra barnfamiljer?
Se deras kommentarer och betyg här

Playmobil Funpark

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Halloween och höstlovsfirande på Danska... Halloween och höstlovsfirande på Danska...
Det danska höstlovet ligger två veckor tidigare än det svenska och då slår många av de danska familjeparkerna... Läs mer »

Halloween och höstlovsfirande på... Halloween och höstlovsfirande på...
På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar... Läs mer »

Jämför priset: Danska familjenöjen Jämför priset: Danska familjenöjen
För många Svenskar är det lika nära till de stora populära familjeparkerna i Danmark som till de i Sverige och vi... Läs mer »

Kombinera en mysig julmarknad med... Kombinera en mysig julmarknad med...
Berlin är svårslaget, då staden förvandlas till mysig småstadsidyll genom julmarknaderna, som tyskarna är... Läs mer »

Testfamilj Hasseröder Ferienpark Testfamilj Hasseröder Ferienpark
En kylig kväll i mitten på maj, var det äntligen dags för oss, familjen Berndt (mamma Christel, pappa Anders, Linnea, 12... Läs mer »

Jämför priset: Svenska familjenöjen Jämför priset: Svenska familjenöjen
Vi är många som drömmer om att kunna ta med familjen till någon av de stora, populära familjeparkerna i Sverige. Men... Läs mer »

Annons:

 » Tävlingar just nu!
Sol- och skidresor till Medelhavet, Karibien och Alperna.
Vinn ett presentkort med värde 5.000 kr från Langley! »
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Danmarksjakten idag!
Förstapris är entré + boende för hela familjen.
Vinn ett äventyr på High Chaparral
Övernattning + entré till Liseberg för hela familjen
Vinn vistelse på Spar Hotel (25-27/5)!
Övernattning + middag för hela familjen
Vinn vistelse på natursköna Bosön!
Vinnarlistan »

 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Presenter.se » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på hela sortimentet, inklusive upplevelser p&a...
Upzone Åhus » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Alfons Åbergs kulturhus » Med Barnsemesterkortet får alla barn per familj en portion gratis pannkaka! Gäl...
Fler erbjudanden »

 » Weekend

 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se