Barnsemester testar Playmobil Funpark

I Zirndorf i delstaten Bayern i södra Tyskland ligger Playmobils stora familjepark. Ett himmelrike för barn som älskar Playmobils gubbar och djur!

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark
Barnen kan klättra både utanpå och inuti riddarborgen.

Riddarborgen

Man kan gå in i en stor riddarborg med Playmobilfigurer (kung, drottning och soldater). Barnen kan klättra uppför borgens väggar på repstegar eller klätterväggar. När barnen ska ta sig ner genom borgens torn klättrar de på kättingar lagda som ett nät, spännande - nästan som om det vore en fängelsehåla.


Piratskeppet

I en damm finns ett sjörövarskepp som barn och föräldrar får gå ombord på. Till en liten ö i dammen kan man komma med hjälp av flottar som man drar fram med rep.

Playmobil Funpark
Man åker flotte ut till Piratskeppet, och ombord kan barnen klättra, krypa och tjoa så mycket de orkar.

Kanalen Parken

Kanalen Parken har en stor "kanal" där Playmobilfartyg seglar och barnen står intill och hjälper fartygen att komma framåt. Många barn  leker här i timmar. Mycket populärt!


Snäckorna

Tänk dig stora snäckskal, som sådana man kan hitta vita pärlor i, fast cirka 2 x 2 meter och fyllda med vatten. Det övre snäckskalslocket står lite på glänt och in där emellan ska barnen sträcka sina små armar och försöka hitta "pärlorna" (små plastfigurer).


En av de mest populära delarna av parken är vattenkanalerna, som är fyllda med olika Playmobilbåtar.


Playmobil Funpark
Och kossorna ska mjölkas.Playmobil Funpark
"Vi bor här nere i Bayern och har årskort till parken. Det är toppen här, vi åker hit varje vecka året runt", berättade en svensk familj vi träffade på Playmobil Funpark.

Playmobil Funpark
Oj, vilket badrum! Fräscht och modernt, med designade handfat, praktiska skötbord och pyttesmå söta toastolar till småbarnen.

 

Stallet

I ett låtsasstall står en häst och en ko. De ser ut som Playmobildjuren, fast dessa är stora. Hästen har en man, lång och fin, som barnen borstar. Det finns även borstar att "rykta" hästarna med. Kossan kan barnen "mjölka" (vatten) i små hinkar.

Minigolfbana

Uppe på huvudbyggnadens tak finns en riktigt fin minigolfbana. Inte en vanlig med raka hål och besvärliga träsargar, nej den här har mjuka former, små bunkrar och verklighetstroget gräs. Be personalen visa var minigolfbanan finns, för det är lite krångligt att se ingången till den.


Inomhuslek - klätterställningar

Vid entrén finns ett gigantiskt glashus med skön aircondition och massor av roliga lekstationer för barn. Här hittar man bland annat en avdelning för spralliga lekar, med rutschkanor, klätterställningar och liknande. Intill finns även en stor scen där olika shower pågår vid fasta tider.


Inomhuslek - Playmobilstationer

I en park som Playmobil äger finns naturligtvis ett eldorado med tusentals Playmobilfigurer! Barnen går mellan olika slektationer med teman: dockskåp, hästgårdar, bondgårdar, dinosaurievärldar, riddarborgar, tågbanor med radiostyrda Playmobiltåg, lantdjurmiljöer och några till. Här kan man stanna hur länge som helst! Intill finns ett café för föräldrarna, där de har fri utsikt över lekområdet så att de kan ha ögonkontakt med sina barn. Trevligt!


Vid varmt väder

Ute i lekparken har de anlagt en ovanlig lekplats - en vattenlekplats. Varma sommardagar är den lekplatsen naturligtvis härlig. Här kan både små barn och stora skolbarn springa genom vattenstrilar, plaska i grunda vattenpussar och leka olika vattenlekar.

Om det blir alldeles för varmt och hett då?
Är det alldeles för stekande varmt ute kan barnen leka inne i det stora Playmobil-lekhuset, där har de aircondition.


Lämplig ålder 2-9 år

Playmobil Funpark är allra roligast för barn cirka 2-9 år, tycker vi på Barnsemesters redaktion. Det finns varken karuseller eller tingeltangel, utan här är det fysisk lek och byggen av fantasivärldar som gäller. Och som sagt, man leker både utomhus och inomhus. Det stora glashuset, där lekstationerna med Playmobilfigurer finns, räddar situationen både när det är lidligt varmt och när det är regnigt och dåligt väder.


Nämen, vilken överraskning!

På många andra familjeparker är man ju van vid halvslitna toaletter med toapapper på golvet. Därför blev vi verkligen imponerade av den här parkens toaletter och skötrum. Du hittar dem en trappa ner i huvudbyggnaden, jättetjusiga och påkostade. Dessutom med låga, gulliga minitoaletter till barnen!


Mycket för pengarna

Parken är stor och det finns tillräckligt att se och göra för en hel dags lek. Ändå kostar inträdet under hundralappen! Ovanligt billigt menar vi på Barnsemester, som verkligen har testat många familjeparker både utomlands och hemma i Sverige. Men det är ju underbart när det är billigare än man förväntat sig, eller hur?


Barnsemesters bästa tips

- Undvik helgerna. Kan ni pricka in en vardag, gärna redan när de öppnar på förmiddagen, då får ni en riktigt trevlig dag.

- Ta med badkläder, handduk samt extrakläder (det finns många lekstationer med vatten).

- Bredvid parken ligger Playmobils eget temahotell med stora färgglada familjerum där det finns barnsängar, babyresesängar, micro och allt man kan behöva.

- Det finns en bra lunchrestaurang men sittplatser både utomhus och inomhus. Planera in er lunch efter 13.30 så slipper ni köerna.

 

Var ligger Playmobil Funpark?

Temaparken Playmobil Funpark ligger i södra Tyskland, i den region som kallas Bavaria eller Bayern. Många svenska barnfamiljer planerar in ett stopp här på sin bilfärd ner mot södra Europa. Kör motorväg A 9 Berlin - München, vid korsningen Nürnberg/Feucht i riktning Nürnberg (motorväg A73), avfart Großhabersdorf/Zirndorf. Har ni GPS kan ni ställa in den på Zirndorf.


Några minus?

Nej, faktiskt inte. Parken är välskött och det finns många aktiviteter för barn i olika åldrar. Till och med entrépriset under hundralappen var en positiv överraskning. Synd bara att det är en bra bit att köra till södra Tyskland.

Vad tycker andra barnfamiljer?
Se deras kommentarer och betyg här

Playmobil Funpark

 » Bilsemester i Europa
Avstånd och ungefärliga bensinpriser uträknade till flera av Europas populäraste städer. Snabbguide »
 » Svenska fjällen eller alperna
Alperna eller de svenska fjällen, vilket val passar din familj? Lista över fördelar och nackdelar »
 » Glöm inte att ta med...
Bra-att ha, nödvändigt och/eller obligatoriskt? Glöm inte att ta detta med vid en bilsemester utomlands »
 » Storstadsweekend
London, Barcelona eller Riga kanske? Här hittar du din weekendresa utan att spräcka budgeten! Billig cityweekend »
 » Trafikregler
Grönt kort, obligatorisk utrustning... Vissa regler skiljer sig inom Europa. Dubbelkolla innan ni kör »
 » Franska alperna
De franska alperna har bra mat, kultur, after ski och den stor variationen av skidområden. Tips på barnvänliga skidorter »
 » Fixa innan resan
Glöm inte att fixa Id-märkning, vaccinationer och pass. Utomlands med hund »
 » Vattenvägar
Från Sverige vidare ut i Europa direkt till Tyskland eller via Danmark? Planera bilresan söderut »
 » EU-Pass
Att resa med hund kräver en del planering och glöm inte passet! EU-Pass för sällskapsdjur »
 » Simskola
Passa på att öva vattenvanan och testa simskola på semestern. Charterbolagens simskolor »
 » Snabbguide
Vilka familjenöjen ligger var? Vi har samlat några av de största på en karta, enkelt och överskådligt. Populära nöjen »
 » Barnklubbar
Barnklubben på charterresan kan vara en viktig del av paketet. Barnklubbar för små och stora barn »
 » Relaterade artiklar
Nu släpps sommasolresorna Nu släpps sommasolresorna
Charterbolagens sommarresor i maj - september släpps i oktober. Bokar du din resa direkt när de släpps får du mer att välja på, och kan ta de bästa hotellen. Det finns mycket att fundera på innan man bokar: Nära eller långt bort, charter eller... Läs mer »
Vad kostar en bilsemester i Europa? Vad kostar en bilsemester i Europa?
Snabbgude med avstånd och ungefärliga bensinpriser uträknade till flera av Europas populäraste städer med avresa från Stockholm, Göteborg och Malmö. Avstånd och tid på bilden är uträknade via ViaMichelin och beräknade på avfärd från Malmö utan... Läs mer »
Alperna eller svenska fjällen? Alperna eller svenska fjällen?
Vi hjälper dig att lista fördelar och nackdelar, så att du lättare kan göra ett bra val som passar just din familj. Just nu funderar många familjer på om de ska åka till alperna eller de svenska fjällen? Vi hjälper dig välja genom att lista plus... Läs mer »
Äventyrsbad Äventyrsbad
Hemma i Sverige finns små och mellanstora äventyrsbad som passar för en dagsutflykt. I våra grannländer kan du även besöka tropiska badanläggningar där ni kan stanna flera dagar. De har både boende, restauranger och skön... Läs mer »
Kom ihåg inför bilresan Kom ihåg inför bilresan
Bra-att ha, nödvändigt och/eller obligatoriskt. Det finns ett par saker du inte får glömma att ta med vid en bilsemester utomlands. Självklart ska du ha ditt körkort med dig. Ska ni åka utanför EES området ska du även ha ett internationellt... Läs mer »
Bilsemester i Europa Bilsemester i Europa
Bilsemester är en bra ide om ni vill röra er fritt på semestern, då finns det tid och utrymme för spontana stopp och ni behöver inte stressa utan kan njuta riktigt ordentligt av semestern. Här är snabbguiden till vad ni bör tänka på innan ni... Läs mer »
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons
 » Populära erbjudanden!
Anakkana® – säker frihet » Med barnsemesterkortet får du 25% rabatt på ditt första köp i Anakkanas webk&...
Busfabriken i Malmö » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Upzone Ängelholm » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Fler erbjudanden »
Annons
 » Populära familjenöjen!

Fler tips »
Annons
» Aktuella evenemang

Alla evenemang »
Annons
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder cookies för att förbättra din upplevelse
Jag accepterar cookies