Annons

Testfamilj Hamburg

"Jag fick ett mail från Barnsemester.se där det stod att vi blivit testfamilj för en resa till Hamburg. Lyckan var total när jag berättade det hemma! Barnen för allt roligt som de skulle få se och göra, maken när han såg taxfreen framför sig," berättar Jennie.

Hamburg
"Jag heter Jennie och det här är min familj. Vi blev Barnsemesters testfamilj och fick åka till Hamburg."

Vi sov gott i egen hytt ombord på en av Scandlines färjor och kom fram till Rostock i Tyskland klockan 06.15. På vägen till Hamburg stannade vi på McDonalds för lite frukost.


Djurpark mitt i Hamburg city

Som testfamilj får man inte lata sig, så vi gav oss direkt iväg till första stället. Nu skulle vi uppleva Hamburgs omtalade djurpark, och även prova en av restaurangerna på anläggningen. Hagenbeck Tierpark ligger mitt i Hamburg. Det är fantastiskt när man tänker efter, att en storstad som Hamburg upplåtit så mycket mark mitt i dyra city åt en djurpark. Som en oas i asfalten.

Hamburg
"Killarna tycker att det är spännande med tigrar, hajar och elefanter så besöket på Hagenbeck Tierpark blev verkligen lyckat. Det känns bra att det är en park med hägn där djuren går fritt. Parken har också avelsprogram för utrotningshotade djur."

Ta med bebisen hem

Vi såg elefanter som hade fått en unge. Den var så vinglig och otroligt näpen, och barnen ville förstås ta med bebisen hem. Men det var tur att vi inte gjorde det, det hade nog blivit lite besvärligt med tiden. Vi promenerade vidare och fick se apor, lejon, tigrar, björnar och många andra djur. Inte förrän efter 3 ½ timme kände vi oss klara med djurparksdelen. Det regnade lite när vi var där och fördelen med regnet var att alla djur var framme och pigga. När det är soligt och varmt ligger de och sover i skuggan, och det är ju lite snopet för barnen.

Se när djuren matas


Man kan titta på när djurskötarna matar djuren. Till exempel när orangutangerna matas, och även de söta pingvinerna i sina fina "frackar".

Miniland för de små barnen

Parken har ett miniland där de små barnen kan klappa busiga dvärggetter. Det finns grönsaker och foder barnen kan mata getterna med.

Restaurang bland hajar

En av restaurangerna vi skulle testa låg inne i Tropikariet så vi valde den, skönt att få komma in i värmen. Jag och barnen åt chicken nuggets och de var helt ok, ungefär som på McDonalds. Min man åt bratwurst och såg nöjd ut. Mätta och glada gjorde vi oss klara för att se på allt som fanns i Tropikariet. Hajar, rockor, spindlar, giftormar, nemofiskar, fladdermöss - det fanns hur mycket djur som helst! Vid det stora akvariet satte vi oss på golvet, och där satt vi i 30 minuter och bara tittade på alla fina fiskar. Underbart!

Hamburg
"Aporna var jätteroliga att titta på. Barnen upptäckte att apor faktiskt liknar oss människor på många sätt."

Hamburg
"I Tropikariet såg vi hajar på nära håll. Det är fascinerande att se dem glida förbi, 30 cm från näsan."


Hamburg
"Maritim Hotel glömmer vi aldrig! Frukostbuffén var enorm och de hade inomhuspool.Perfekt för barnfamiljer", säger testfamiljsmamman Jennie.

Hamburg
"Vi hittade en butik i stan som enbart sålde Lego. Våra pojkar hoppade av glädje. Här shoppade vi!"


Hamburg
"Miniatur Wonderland överraskade oss verkligen. Vi var kvar där i sex timmar. Ja, det säger väl allt?"

 

 

 Bodde på Maritim Hotel

Efter en heldag på Hagenbeck Tierpark åkte vi till vårt hotell: Maritim hotel. Hotellet var riktigt trevligt och vi bodde fint i två stora dubbelrum med badrockar och badtofflor. Badrummet var utrustat med SPA-produkter, tandborstar, tandkräm, rakhyvlar osv. Både vi vuxna och barnen kände oss som prinsar och prinsessor i vårt fina hotell.

Shoppade Lego

Vi bestämde oss för att ta en liten promenad på stan på eftermiddagen. Till killarnas stora lycka hittade vi en butik med enbart LEGO. Barnen hade fått en egen reskassa inför resan, och här i legobutiken förbrukade de allt. Men ni kan tro att de var nöjda och uppspelta efter sin legoshopping!

Chokladpraliner

Tillbaka på hotellet såg vi att vi hade haft ett trevligt besök på våra rum. Där fanns en bricka med frukt, bubbelvatten, chokladpraliner, marmelader. Det är trevligt med hotell som tänker på detaljerna.

Inomhuspool

Vi upptäckte att Maritim Hotel hade en inomhuspool, vilken lycka! Det var skönt för kroppen att efter en lång dags promenerande få glida ner i vattnet. Barnen hade mer energi kvar, de lekte och busade och hade jätteroligt. Vi badade en lång stund. Sedan satt vi en stund och bara kopplade av i våra vita hotellbadrockar.

Champagnefrukost

Nästa morgon vaknade vi pigga och laddade inför en ny spännande dag. Vi gick till hotellets frukostmatsal - och vilken enorm frukostbuffé det var! Den här var verkligen i världsklass, vi har aldrig varit med om något liknande. Det fanns champagne (!), bakverk, massor av olika sorters bröd, goda ostar, färsk frukt, marmelader, korvar, juicer och mycket mera. Ja, nu blev det ingen champagne denna gång - men nästa gång vi bor här ska jag minsann ta ett glas. Kan filmstjärnorna så kan väl jag?


Miniatur Wonderland

Nästa ställe vi skulle testa var något mycket speciellt. Det går inte att förklara med ord hur bra gjort allting var. Det heter Miniatur Wonderland och är en hel värld, uppbyggd med modelljärnvägar och fantastiska miljöer. Vi gick hela tiden omkring och sa: "Kolla där! Men titta! Vad häftigt!"

Ishotell och Las Vegas

Det fanns så mycket att se. I sex timmar var vi där och ändå missade vi säkert många roliga detaljer. Vi såg raketuppskjutningar, konserter, bränder där brandbilar kom åkande från alla håll, ishotellet i Kiruna, Las Vegas, Grand Canyon, Schweiz, Hagenbeck Tierpark, bergsklättrare och mycket mycket mer - och allt i små miniatyrer. Missa absolut inte detta ställe när ni kommer till Hamburg. Det är riktigt trevligt, både för vuxna, ungdomar och barn. Restaurangen serverade bra mat. Jag åt schnitzel, grabbarna spagetti med köttfärssås och maken lasagne. Jättegott och klart godkänt.


"När ska vi åka hit igen?"

Innan vi ens kommit ombord på färjan frågar killarna när vi ska åka tillbaka till Hamburg. Det kan ju bara betyda att de har haft väldigt roligt, och det har vi föräldrar också haft. Det var en trött, glad och mycket tacksam familj som somnade i hytten den kvällen, på väg tillbaka till Sverige.


Familjens tips


Tips inför färjeturen: Boka sovhytt och kom i god tid, är vårt tips. Vi kom fram till Scandlines färja i Trelleborg en timme innan den skulle avgå. De började släppa på bilar och vi kom på som 3:e bil. Vi kröp ner i bäddarna i hytten och alla i familjen sov gott innan färjan ens börjat sin resa mot Rostock. Skönt!

Tips: Ska ni stanna flera dagar och se många ställen är det praktiskt med Hamburgcard. Med det i handen får man billigare inträden och gratis resor med lokaltrafiken.

Tips: Bredvid Miniatur Wonderland ligger Hamburg Dungeon. Ett riktigt läskigt ställe om skräck och ond bråd död. Passar ungdomar som fascineras av skräck, och för föräldrar med lite mer mod än de flesta. Åldersgräns 10 år.


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se