Betyg och kommentarer: 2047 Science Center
Annons
Betyg och kommentarer

2047 Science Center

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt 2047 Science Center.

» Antal inlägg: 19 st
Ett upptäckarcenter för alla med experimentslusta!
2047 Science center är ett upptäckarcenter i behändig storlek som har intressanta interaktiva miljöer och experiment för de flesta åldrar, från de små barnen till vuxna. Ett plus att det även finns "Eldoradoparken" med elbilar, ett VR-rum samt planetariet med filmvisning på sfärisk filmduk. Väl värt ett besök!
(2019-08-27)

2047
Roligt men inte det bästa scienscentret. Därimot stort plus att de har eldorado (elbilar) och Planetariet (väldigt trevlig personal på dessa två aktiviteter) synd bara att det bästa kostar extra utöver entrén.
(2019-08-01)

Kul för hela familjen!
Ett kul och lärorikt sätt för barn i alla åldrar - och vuxna - att utforska och experimentera!
Perfekt för en dag, men ta med matsäck då serveringen lämnar en del att önska...
(2019-07-25)

Framtidmuseet, utflyktsmål på nära håll!
Tanken var att hela familjen skulle följt med men nu blev det storasystrarna 22 och 24 år som fick vara sällskap till småsyskonen på 7år. Det var lugnt och inte så mycket folk så alla experiment hanns med. Spännande att försöka få såpbubblan bli så stor så man kunde vara inne i den! Var även kul att framkalla ljud och hålla bollar i luften med luftströmmen. Planetarievisningen var ok, men inte det de uppskattade mest. Lite för mycket spring i benen just den dagen kanske? Hur som helst så kan vi tänka oss fler besök när vädret är lite grått och mulet och man vill göra lite kul upptäckter tillsammans.
(2018-03-05)

Trevligt på Framtidsmuseet!
Ett bra ställe för hela familjen. Barnen på 5 och 1.5 år hade båda utbyte av stället. Vi lät barnen bestämma "vägen" inne på museet och göra allt i deras takt. Äldsta fick lära sig om hur saker och ting fungerar, teknik och naturkunskap. Även vi föräldrar fick lära oss en del saker som vi inte hade en aning om. Yngsta älskade att dansa på "ljudgolvet" som gav ifrån sig både ljus och ljud när hon klev på plattorna. Vi är mycket nöjda med besöket och planerar in en tipp dit igen senare i höst/vinter.
(2016-05-12)

Spännande!
Det var ett spännande museem, dock var visningen i planetariet inget för dottern på 6 år . Men de flesta experiment funkade på både sonen på 15 och dottern. En rolig dag inne , när de var regn tungt väder ute och vi suttit i bilen i flera timmar.
Lagomt med folk så man kunde kolla och testa i lugn och ro.
(2016-05-03)

litet men välgjort museum/sciencecenter
Planetarievisningen var välplanerad, pedagogisk och intressant för hela familjen - 4,5 år 8,5 år och 10,5 år. Vår 10-åring hade tur och fick vara med på legorobottävling. Alla nöjda. Kanske inte värt en omväg, men fint och välgjort.
(2015-04-11)

test familje
test familjer för framtidesmusimet i Borlänge.
fans även ett matematik rum men då är då anpassat för större ålder som 10-15år mvh malin
jag min son och sonens pappa och sonens farbror testade på framtidsmusmet i borläng. jag är 23år pappan 23år sonen blir 5år och farbrodern är 8år. tycket inte det var så där wow, det var lite för trångt och lite dålig luft då juste den dagen vi var där var det många besökare. dock ett stort plus i kanten var att det var trevlig personal, mycket att testa på och få känna och lära, dock min 4åring snart 5årning var det inte så bra för då det är mycket läsande för att förstå sakerna man får testa på. utställningen är mer anpassat för barn som kan läsa och förstå sig på forskning. farbrorn gillade planterat om rymden även vi vuxna tyckte det var intressant att se. jag rekommendera framtidsmusmet till barn mellan 8-13 år. ska mindre barn vara med så en vuxen som kan ledsaga och förklara med för det ska bli skoj. det 4årningen gillade bäst var cyken när man såg skelett röra sig och ljud när rösten ändrade sig när man pratade. det som gick hem oss både 8årningen och 4årningen var klätterväggen. där man skulle klättra och släcka lampor.
(2014-07-30)

Vår 4-åring älskar det
På Framtidsmuseet kan man gå in upptäcka, gå ut och ta en lunch och komma tillbaka. Vi har dödat en hel dag med dåligt väder här och vår 4-åring älskade det.
(2012-06-27)

Tomtits i mindre format
Besökte i helgen framtidsmuseet i Borlänge tillsammans med mina barn, 6 och 8 år. Första utställningen handlade om mekanik och det fanns en hel del praktiska experiment att prova på. Stort plus för bygghörnan med Lego och "kugghjulsmekano". Intressant även för oss vuxna med en mindre utställning som berättade historiskt om Borlänge och stålverket. Helt klart värt ett besök! Barnen gillade det skarpt och sa att det var som ett Tomtits fast mindre.
(2012-01-10)

Upptäckarglädje
Vi är en 3-barnsfamilj som hittade till Framtidsmuseét av en slump... Letade efter saker runt Falun att göra. Tur att vi hittade detta. Priset är otroligt bra, speciellt för en familj med många barn!! Just nu var det en utställning med dataspel som barnen fick prova, inte helt fel :-) Visningen i Planetariumet var mycket bra, men rekomenderas inte till de yngre barnen ( under 5-6 år), då det tar 45 minuter... Men för oss som gick på den var det superbra och intressant. Många saker för barnen att prova på, det var gull fart på upptäckarglädjen hela tiden... Jobbar på en förskola och fick många tips på vad man kan bygga upp och göra med lite medel. En liten del med försäljning fanns också, lagomt med saker. En mycket nöjd familj!
(2011-07-16)

Rolig dag
Svettigt och roligt! Kanske inget för de allra minsta. Minus för att det inte fanns någonstans att äta i anslutning till museet. Och för att alla experiment inte fungerade. Plus för att barnen kan titta, känna och göra en massa saker! Och kanske även lära sig en del på vägen...
(2010-08-16)

Testfamilj på framtidsmuseet
En halvgrå dag i Augusti styrde familjen bilen norrut och kollade in framtidsmuseet. Barnen fastnade direkt vi kom in på rymden-avdelningen. Kanonkul att pröva hur man "studsade" i rymden. Vår 4-åriga dotter älskade att få göra jättesåpbubblor. Finns en hel del intressant även för vuxna att kolla på. Att få sitta och "Cykla" för att få ström till filmen var oxå kul enligt vår 7-åriga kille.
Det är inte så stort så man vågade låta barnen kika runt lite själva. Vi gick inte in på Kosmorama då det var åldersgräns på detta och visningen skulle ta ca 40 min. Man kan nog räkna med att spendera 2-3 timmar på ett besök på museet. Det fanns en liten butik i anslutning där det såldes lite småleksaker och inredningsprylar till relativt höga priser. Det fanns även glass och festisar där.
(2010-08-04)

Kul dag på Framtidsmuseet
Testfamiljsuppdraget gjorde att vi äntligen kom iväg till Borlänge! Mina killar 4,5 o 9 år gillade skarpt att få prova, testa o låta. Det som drar ner är den värme o dåliga luft som blev efter ett tag. Med för många insläpp blev det svårt att nå fram o få testa.
(2010-08-03)

Testfamilj framtidsmuseet!
Förra helgen då regnet öste nerr for vi till framtidsmuseet med de tre äldsta barnen som är 11, 9 och 4 år gamla.

Det var väldigt bra uppdelat och första rummet man kom in i handlade om rymden, stjärnor och planeter. Bl.a fick man känna hur det kändes att "gå" på månen (med en bungysele fäst runt midjan så man liksom hoppade fram), känna hur mycket ett paket mjölk väger på olika planeter, hur mycket man själv väger etc. Nästa sektion var en resa från slutet av 1800-talet fram tills idag med rum uppbyggda från olika tidsepoker och faktatexter på väggarna. När man kom ut från "tidsresan" hamnade man i experimentverkstaden där barnen fick testa en hel massa olika saker med alla sinnen, t.ex fick de göra en jättestor såpbubbla, testa magnetism, ljudets hastighet, sitt gehör, färgseende, säkerhet på handen, kika i kalejdoskop och en massa andra saker. Ett sista rum handlade om energi där man kunde se hur man bäst sparade energi i hemmet genom att bada kontra duscha, lågenergilampor kontra vanliga etc, se hur långt matkassen rest och titta på tv genom att trampa igång den själv. Roligast, enligt killarna, var den kolmörka gången som man skulle gå igenom enbart genom att känna sig fram. 4-åringen tyckte det var superläskigt först men sen sprang han igenom säkert 10 gånger till :) Det var en lyckad dag och barnen var helnöjda! Den lilla butiken var kanske ingen hit då det mesta som såldes var skräp till rätt höga priser. Vi köpte bara varsin Smakis och kaffe men det fanns även ett litet utbud av övrig fika samt glass!
(2010-08-03)

testfamilj på framtidsmuseet i Borlänge
Vi hade planerat ett besök på framtidsmuseet på den dag som visade sig bli den varmaste dagen på året så här långt. Det var ganska varmt och kvavt där inne men vad gjorde det. Vi hade vunnit fribiljetter till museet men ville även passa på att besöka kosmorama planetatium så vi fick lägga till 100 kr för två vuxna och två barn. Det var ett spännande föredrag på 45 minuter där Ulrika(som verkligen kunde det hon berättade om), på ett intressant och bra sätt berättade om rymden och på det kupolformade taket visade bilder samtidigt som hon pratade. Det var i längsta laget för 6 åringen som tyckte att det var lite kul där inne. 8 åringen tyckte det var ganska roligt men även där blev det lite myror i kroppen men ändå intressant. Barnen ska nog vara lite äldre eller väldigt intresserade av rymden för att trivas med att sitta still i 45 minuter och lyssna.
Museet är indelad i olika utställningar. Den nyaste är Energi. Trist nog var det redan saker som inte fungerade fast den nyss blev invigd. Därför drog jag ner betyget ett snäpp. Man kunde göra el med hjälp av en vattenpump( det gillade ungarna skarpt), tävla om vems gubbe som steg fortast genom att skapa vindkraft med hjälp av en hårfön. Jätte kul. Jag vann! Titta på vad det kostade genom att välja mellan bad- dusch, glödlampa- lågenergilampa, stand by-avstängd mm, cykla för att skaffa el så man kunde titta på film( den slutade fungera när vi skulle prova). I entren var utställningen På spaning i rymden - från Galileo till månhopp", kan du hoppa på månen, få din vikt på andra planeter, se jorden och månens rörelser i ett stort tellurium. Där hoppade barnen flera gånger. Ett av favoritgrejerna. Jag kan konstatera att det är tur man inte bor på solen för där väger man mycket. hihi
Man kunde även se olika ljus och ljudvågor, röntgen, micro,mfl. Man kunde kolla med värmekamera hur varm/kall man är på kroppen.
Lyfta olika mjölkpaket för att se hur tunga dom är på olika planeter.
Mitt i utställningen finns en uppskattad rutchkana också. Bara för barn.
Det finns en del som handlar om hur det såg ut förr också, väldigt spännande och lärorikt.
Det finns ett björnide där man kan krypa in och titta på en liten film om björnar. spännande!
Man kan lukta på olika saker och gissa vad det är, titta inne i kroppen och plocka bort och försöka sätta ihop alla organ igen. Det är lätt att något blir över då får man börja om.
Man kan gå en känselbana i mörkret om man vågar, skrika så högt man kan och se hur högt man kommer på sifferstapeln. Mamman vann otroligt nog.
Testa hur stark man är i händerna. Man tar i så man får ont bara för att vara starkast.
Testa att hålla i ett cykelhjul som snurrar och försöka vrida det åt sidan och känna centrifugalkraften. Häftigt!
Det finns så mycket att prova på så det är väl värt pengarna.Det finns mycket mer än vad jag kommit ihåg att skriva.
På frågan vad som var roligast svarade 6 åringen allt utom planetariet, 8 åringen hopp på månen, skrika i röret, spela på ljudorgeln som blue man group och tråkigast var att åka hem.
Vi vuxna hade också en rolig dag.
(2010-05-17)

Framtidsmuseet i Borlänge
Toppenmuseum! Vi hade en rolig dag med mycket roligt att göra och att undersöka. Våra barn är 11 och 8 år och de hade lika roligt bägge två.
(2007-01-25)

Framtidsmuseet Borlänge
rekommenderas verkligen. Hur mycket som helst att göra och ta reda på.
Här kan du ställa frågor om det mesta och få svar.
Unga spekulerar- deras syn på framtiden mycket intressant
Rymdäventyr kolla stjärnorna
(2006-07-19)

Framtidsmuseet i Borlänge !!
Väldigt trevlig liten dagsutflykt hade vi till Framtidsmuseet. Min son som är 6 år och hans kompis hade jätteroligt, med massa olika små experiment och roliga grejer. Jag hade även min 2-åring med mig och det var inga problem med vagnen. Vi åkte tåg dit och det var inte alls långt att gå från stationen. trevlig hjälpsam personal som gick runt och hjälpte barnen. Vi besökte aldrig Kosmorama så vårat besök tog ca 2-2,5 timme men då hade vi gott om tid. Rekomenderas varmt !!
(2006-04-19)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 P          7GY      
3G     2      Q   JRL
 7    SOI     3      
 E     T      G   YJ6
96G           N      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se