Betyg och kommentarer: Alfons Åbergs Kulturhus
Annons
Betyg och kommentarer

Alfons Åbergs Kulturhus

6

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Alfons Åbergs Kulturhus.

» Antal inlägg: 16 st
Trevlig dag
En mysig utflykt till Alfons Åbergs kulturhus. Bra för mindre barn, äldre barn blir nog snabbt uttråkade pga att det är så litet. Mysigt fik utomhus med utsikt över vattnet. Lite för pengarna om man jämför med andra utflyktsmål.
(2018-05-11)

Undvik!
Trångt, dyrt, dåligt, oengagerad personal och eftersatt!
Inga vidare attraktioner.
Ta ett lekland eller Liseberg istället.
(2018-03-14)

Rolig lek för mycket pengar
Vi har precis kommit hem från Alfons Åbergs Kulturhuset. Vi hade det rolig och min son som är 2 år tyckte om det. Huset var väldigt mysigt och personalen trevlig. Men för att det ska vara en icke vinstdrivande stiftelse, kostar det ganksa mycket. Vi hade också matlådan med oss, men tyvärr var det inte tillåten att konsumera vår mat och dryck. Istället fanns det ett cafe man kunde beställa allt möjligt. Efter två timmar var barnen nöjda och ville gå till lekplatsen i trädgårdsförenningen i stället. Sammanfattning: Rolig lek för småbarn för kort tid för mycket pengar.
(2016-09-03)

Dag hos Alfons
Vi hade en kul stund hos Alfons med mycket lek i de olika fantastiska miljöerna från böckerna.
(2016-05-17)

Rolig lek i kreativa miljöer hämtade ur Alfonsböckerna
Vi passade på att äntligen besöka Alfonshuset en regnig höstdag mitt i veckan. Känns som vi gjorde helt rätt då det var väldigt lugnt denna dag så barnen fick verkligen möjlighet att nyttja hela huset. Vi var där med dottern på 4,5 år och sonen på ca 9 månader. Båda hade roligt, men det känns som dotterna är i den optimala åldern.

Dyrt att gå in, men trevlig miljö, teatrar, humana priser i caféet och bra skötbordsmöjligheter till lillen.

Vi besökte två teatrar, den ena hade vi inte läst innan, men den andra var väldigt uppskattad. Korvkiosken och rutchkanan var andra favoriter. På övervåningen kunde man sitta i lugn och ro och läsa, leka m.m.

Perfekt ställe för dem som bor i Göteborg och ex. är föräldralediga, blir inte så dyrt om man köper årskort. (Dock minus att det är personligt för föräldrarna.)
(2015-12-25)

Bra ställe att leka på för mindre barn
Trevligt ställe där barnen kan leka kreativa rollekar. Hade med både 2-åring och 6-åring och de hade båda lika kul men på olika sätt. Tror dock inte det är så kul där för barn äldre än 8-9 år. Var väldigt mycket folk vid kl 13 en dag i juli men blev lugnare framåt kl 16. Lite dyrt om man bara går in en gång men om man bor i området och skaffar årskort tjänar man in det på ett par besök.
(2015-07-11)

Trevligt besök för lek och teater
Alfons Åbergs kulturhus är ett hus där man kan uppleva miljöerna från Alfons-böckerna samtidigt som man kan gå på teatrar. Barnen 1 och 3 år gamla tyckte besöket var roligt. 3-åringen älskade teatrarna och kände igen sig ifrån böckerna vi läst hemma.
En familjebiljett (2 vuxna + 2 barn) kostar 380 kr, lite dyrt kunde våran familj tycka. Med barnsemsterkortet får barnen pannkakor med sylt gratis, bra då man annars inte får ta med matsäck att äta inne i huset utan måste i sådana fall gå ut i parken.
(2015-07-08)

Bra om barnen läst Alfons innan
Har varit där 2 gånger, första gången med 3åring och nyfödd som fick bäras i babybjörn då vagnen ej fick tas med in, och andra gången med 4 åring och 1,5åring. Teater om Alfons lockade mycket för den stora som ville se flera föreställningar, ca 15min långa. För att kunna tillgodogöra sig den härliga uppbyggda miljön så behöver barnen ha läst Alfons tror jag, annars upplever man det nog huset litet och lite händelselöst. Maxålder 6-7 år skulle jag säga.
(2015-06-16)

"Ett hus för alla"?
Går man dit som ensamförälder med en 1-åring och en 5-åring så kostar det 295 kr.
Visst är det trevligt för barnen, men man har snabbt gått runt de 2 våningar i det lilla huset, och inte vill/kan man stanna hela dagen för att se alla de 4 föreställningar (som är de som kostar pengar tydligen).
Ett hus för de med tjock plånbok, visst, men inte "ett hus för alla" tyvärr.
(2015-05-11)

Besök det!
Ett underbart hus med scenografi ur Alfons Åbergs böcker.
Huset fyllt med upplevelser som väcker barnens kreativitet.
Vi deltog i några av de fina programpunkter som erbjöds.
(2015-01-05)

Mycket trevligt ställe. Barnen älskade att leka där, vi hann inte ens utforska övervåningen där det skulle finnas lite experiment och liknande. Jag kan varmt rekomendera Alfons kulturhus!
(2014-08-05)

Supermysigt!
Brukar ofta besöka Alfons kulturhus och har skaffat årskort - En billig peng för många mysiga och roliga dagar. Helt klart värt det! Bor du i Gbg eller runt om är det ett perfekt ställe att ses med kompisar som också har barn, ofta!
(2014-01-15)

Fantastiskt hus
Jag är allt som oftast på Alfons Åbergs Kulturhus och tycker det är ett jättetrevligt hus där de anställda gör ett fantastiskt jobb. Mina barn talar alltid om hur kul det är på Alfonshuset.
För alla som kommer på besök med barnvagn finns ett fint barnvagnställ utanför och lås går att hyra om man inte har med sig själv. Jag har sett flera som lånar Baby Björns bärsele om det är så att man har väldigt små barn med sig.

Jag håller nog inte med om att priset är hutlöst dyrt med tanke på att Kulturhuset håller hög klass på sina aktiviteter. Dagligen erbjuds 3 programpunkter varav 2 är teater, det innebär 1400 programpunkter per år. Jag har löst Alfonspass till mina barn som kostar 265 kr/barn och 350 kr/vuxen så att jag kan gå riktigt många gånger. För oss har detta fungerat toppen och vi har buskul!

(2013-06-20)

Mycket pengar för ingenting!
Att betala 675 kronor för tre vuxna och fyra barn är hutlöst dyrt! Särskilt eftersom barnen i åldrarna 3,4,5 och 6 år tröttnade efter en halvtimme och ville gå hem. Mycket väsen för ingenting. En butik som allt är väldigt dyrt i gör inte saken bättre. Nej, ingen var nöjd efter det besöket.
(2013-06-13)

Barnvänligt...?
Hade i söndags tänkt att besöka detta, då det verkade bara en bra aktivitet för vår 3-åring då vi var i Gbg. MEN man får inte ta med sig barnvagn in, vilket blev lite problematiskt eftersom vi har en liten på knappt två månader också. Detta kom som en total överraskning när vi kom dit, det fanns ingen info om detta på deras hemsida.
(2013-05-02)

Trevlig lekstund
Tog ett spontant stopp här på sportlovet, med barnen som är 5 och 9 år. 5-åringen trivdes som fisken i vattnet och stack iväg direkt och lekte i de olika utrymmena, medan 9-åringen tyckte det var helt ok som lekplats. Det finns fina hus att leka rollspel i och miljöerna från sagorna om Alfons är fint återgivna. Korta teaterföreställningar spelas några gånger per dag. Vi köade längre tid för att komma in än vad teatern var lång, men det kanske varierar. Café finns för den som är sugen på fika, och det är bra tillgång på toaletter. Personalen var trevlig och tillmötesgående, och allt kändes fräscht. Liten shop finns också med böcker och leksaker.
Det var en väldigt trevlig lekstund, men kändes lite dyrt med 360 kr i entré. Vi hade tur att hitta en parkeringsplats precis utanför, och dessutom när det var gratis.
(2013-04-05)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


YWX         YHC      
  7    J      N   6HG
33J   AY2   GDI      
  E    I      L   NJ7
KHY         1PT      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se