Betyg och kommentarer: Gröna Lund
Annons
Betyg och kommentarer

Gröna Lund

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Gröna Lund.

» Antal inlägg: 110 st
Världens bästa Tivoli!
Super fint tivoli med serviceinriktad personal som alltid har ett leende på läpparna! Besöker varje år och är alltid lika nöjd! Stor tumme upp!
(2020-01-30)

Gröna Lund
Väldigt bra resmål för hela familjen
(2018-03-12)

Mycket nöje på liten plats
Besökt årligen sedan 2016. Har barn som är födda 2010 och 2013. Barnens avdelning är suverän och lite lugnare än resten där ljudnivån är hööög. 2017 var vi på "hela" området och det uppskattades att testa Skrattkammaren (speglar). Lustiga huset döpte barnen (och vi vuxna nu med andra ögon) om till Läskiga huset. Helt mörka rum, ljud som skrämde osv.
Grönan är perfekt för ETT årligt besök :-)
Fyndade bra biljettpriser på Ica.se
(2018-02-01)

Gröna lund
Bra aktivitet för alla åldrar
(2017-12-29)

En lyckad dag på Grönan
Vår 7-åriga dotter älskar att åka karuseller så behöver jag skriva att detta att få ett åkband på en stor nöjespark var helt fantastiskt toppenbra.
På Grönalund finns det något för alla åldrar, så vi fick en mycket lyckad och rolig dag tillsammans.
Trodde det skulle bli gnäll, men vår dotter klagade inte en sekund på de, ofta, 20 min långa köerna. Själv tyckte jag att det var lite väl länge för ett kort åk, trångt och varmt, men höll god min (var ju dessutom inställd på långa köer)
Vår 3-åring var supernöjd över att få åka veteranbilar hur många gånger han ville och se på "teater" (läs singalong) på lilla scenen (dansbanan). Det var ett trevligt komplement till alla åkattraktioner.
Det finns mycket kul att åka på Gröna lund, men det är ett lite för litet område där man försökt klämma in det mesta möjliga, vilket gör området stökigt och det är näst intill omöjligt att finna en lugn plats att vila öronen på.
Allt som allt hade vi en mycket lyckad dag och kommer gärna tillbaka fler gånger. Vår dotter är ju bara 7 år och fortfarande för kort och ung för att kunna uppskatta och få åka allt på Grönalund.
(2017-08-04)

Familjedag Gröna Lund
Det bästa med Gröna lund är nog blandningen av aktiviteter som gör det lämpligt för familjer med flera barn i olika åldrar då alla från ca 4 år upp till tonåren/vuxen kan hitta något att göra. Dock inte speciellt mycket för barn under 4 år enligt oss. Det kändes också ganska trångt med mycket folk och långa köer, det gäller att ständigt hålla ett öga på sina barn. Tråkigt också att spel/lotterierna och maten är så dyr. Positivt dock att det finns ett stort utbud på mat att välja bland så man måste inte alltid äta pommes frites. Bra också att alla i sällskapet kan köpa olika maträtter och ändå sitta tillsammans. Vi skulle också rekommendera att köpa åkband för det lönar sig garanterat tycker vi. Bästa är också att komma efter kl 11 då hela Gröna lund har öppet, mellan kl 10-11 så trängs alla i den lilla mindre delen av parken som öppnar först.
(2017-07-14)

Gröna Lund
Gröna Lund har attraktioner för alla åldrar. Det finns karuseller för de lite mindre barnen och det finns karuseller för dem som gillar fart och fläkt. Bäst passar Gröna Lund dem som är över 1.40 dp många av de hisnande attraktionerna har längdgräns på 1.40
(2016-08-16)

Solig dag på Grönan och mycket folk
Gröna Lund har blivit lite trångt, bergodalbanorna slingrar sig över huvudet. Det är mycket spring fram och tillbaka mellan de två olika områdena. Extra mycket folk är det under konsertkvällar. De brukar ha bra barnteater och det ligger mycket vackert vid vattnet.
(2016-07-27)

?
Finns alltid något för alla åldrar, men roligast har nog vi vuxna som blir som barn igen. ? lite minus för långa köer speciellt då barn är otåliga.. haha
(2016-05-14)

Testfamilj på Gröna Lund
Hela familjen hade en bra dag när vi besökte Gröna Lund sista lördagen för säsongen. Härligt väder och mysig stämning, dock köer på visa attraktioner. Men i sin helhet fanns det attraktioner som passade alla,från demyngsta barnen till dde äldrev tonåringarna. Roligaste enligt vår yngsta var att spela på Chokladhjulmoch Petsson och Findus Värld. Medan våra. tonåringar tyckte det var trevligt att dumpa föräldrarna och springa runt där själva.
(2015-10-18)

Gröna Lund med 4 barn
Super roligt men det bästa är att åka när det regnar lite tyvärr. Är så långa köer så man hinner inte åka så mycket. Svårt när man har mindre barn som inte orkar att stå i 40 min för att åka nyckelpigan. Annars är det härligt och mysigt. Bra mat men dyr. Barnen älskar även att spela på snurr hjulen sist kom vi hem med 4
St stor vinster så gissa om barnen var glada oavsett ålder.
(2015-06-08)

Min första gång på Gröna Lund och jag blev positivt överraskad. Jag och min familj tittade på internet innan vi åkte för att se vilka åkattraktioner som fanns. Vi blev inte alls imponerade. Vi hade en månad tidigare varit i både Tivoli i Köpenhamn och Bakken i Klampenburg så vi kom ganska härdade.

Men det visade sig att verkligheten slog internet, med råge. Gröna Lund är väldigt liten och allt är väldigt nära inpå. Det blir en mysig stämning, ungefär som på Tivoli i Köpenhamn. Karusellerna är varierade men personligen så saknar jag en stor fin berg och dal bana, men med tanke på hur liten parken är är det svårt. Den hade dock ett par mindre berg och dal banor (Twister den bästa), fritt fall tilt (önskar den kunde tilta lite mer), Insane (kittlade lite extra i magen då man visste om dödsfallet i Spanien några veckor tidigare) och en massa snurrande karuseller. Spökhuset var dock inte värt entrén. Spöktåget var bara pinsmat.

Allt som allt är jag jättenöjd med mitt och min familjs besök på Gröna Lund. Det slår Tivoli och Bakken som nöjespark,
(2015-04-28)

Testfamilj på Gröna Lund
Vi fick biljetter som testfamilj till Gröna Lund. Det var en fin dag, men ganska långa köer. Barnen åkte det mesta de hann och jag åkte det jag vågade. Lustiga huset är en klassiker från när man själv var liten! Trevlig miljö och bra med platser för att äta och bra när man kunde välja mat från olika ställen o ändå äta tillsammans. Tiden gick fort o vi hade roligt!
(2014-08-21)

Det är lika roligt att åka till grönan år efter år
Det är lika roligt varge gång man åker ditt
(2014-07-21)

Gröna Lund
För långa köer till de flesta attraktioner ca 40 min, även för de mindre som passar ca 6+. Några få karuseller som t kopparna och några av de som passar de minsta barnen hade dock knappt någon kö alls. Annars tyckte vi det är en trevlig utflyktsmål som tar många timmar... Nu när våra barn blivit 13 & 15 så kändes det toppen att de kunde gå omkring själva å köa så kunde vi föräldrar vila benen på ett cafe emellanåt, tyvärr dåligt med utomhus sittplatser vid soligt väder..
(2013-10-03)

Barnen älskar det!
Barnen älskar Gröna Lund! Själv upplever jag det tidvis lite klaustrofibiskt och högljutt. Till vi förstod bättre att besöka Gröna Lund en lite mindre hektisk (populär) dag. Och vilken skillnad! Det var ju jätteroligt att uppleva Gröna Lund då. Också troligtvis för att två av barnen var mycket självgående (ca 10 och 9 år), och det gavs bättre möjlighet att ägna sig åt 3-åringen. Gröna Lund blir alltså bara roligare och roligare ju äldre barnen blir. Och hädanefter ska vi vara smarta när väljer dag för besök.
(2013-09-11)

Toppen
Var där förra året med barnen som längtar tillbaka dit i år :-)
(2013-07-12)

Gröna Lund 2013
Idag besökte vi Gröna lund med barn i åldrarna 5, 8 och 12 år.
Det regnade när vi kom dit och vi fick börja med att köpa regnjackor. När man kommer in från entren så finns karusellerna för de mindre barnen där. Jättebra att de var samlade på ett ställe med tankr på att gröna lund är ganska stort och att det blir lättare att hålla koll på de små på det här sättet.
För att komma till resterande tivoli så fick man gå upp för trappor och sedan nerför "spanska trappan" som de kallade det. Här finns karusellerna för de lite större barnen, lotterier, butiker och ett antal olika matställen. Trots regn så var det en rolig dag. En höjdpunkt för de två mindre barnen var en trollerishow på eftermiddagen. Barnen var jättenöjda över dagen och vill tillbaka snarast möjligt.
(2013-07-10)

Gröna Lund
Vi hade en himla rolig heldag på Gröna Lund. Kom strax efter öppning och gick inte förrän stängning. Gillar du att åka karuseller, så är de ett bra ställe att tillbringa sin dag. Mat finns så de passar dom flesta smaker också.
(2012-09-01)

Semesterns guldkorn: Gröna Lund
Det årliga besöket på Gröna Lund blev en riktig succé i år igen. Barnen är nu 13 och 15 år, och vi är alla taggade till tänderna när vi kommer. Vår familj gillar mest kittlande berg-o dalbanor, som det finns några bra utav, samt Fritt Fall och Katapulten. Dyrt med åkband till en hel familj, men om man väljer en molnigare dag hinner man åka så pass att det känns värt pengarna!
(2012-08-19)

Grönalund med barn 15,12 & 7år
Härom dagen kom vi hem från vårt besök från Grönalund. Första intrycket är att det är en väldigt mysig och trevlig nöjespark. Tjejerna som är 12 & 15 år gick själva och åkte en hel del av karusellerna. Dock var det väldigt lång kötid på vissa av dom men det får man nog räkna med en fin sensommar dag. Min 7-åriga pojke hade inte så många karuseller som han kunde åka. Antingen var dom för betydligt mindre barn eller så tyckte han att dom gick för fort och var läskiga. Något som var väldigt positivt var att dom har infört "rökområde" och alla som vill röka är hänvisade dit. Dock verkar inte alla läskunniga... Positivt var även att det fanns gott om matställen med bra variation och jag tyckte faktiskt att priserna var överkomliga. Negativt tyckte jag var att det kostade extra för att få gå in i spökhuset... Åkbanden kostar trots allt nästan 300kr... Det fanns även lite för mycket spelstånd! Men överlag var vi väldigt nöjda med vårt första besök på Grönalund! Tips är att ta på er ett stort tålamod och vara beredda på att få stå i många köer. Men oftast är det värt det =)
(2012-08-16)

Mamma med två barn 9 och 11 år på Grönan!
Var i stan redan dagen innan Gröna Lund -ett bra förhands-tips för stressade föräldrar som väll känna sig lugna på morgonen! Vi åkte först tunnelbana plus mysig Spårvagn från Sergels torg och klev av vid Liljevalchs. Se till att vara där före kl 11.00 av kö-risk!
Tips: Se till att vara på plats strax innan de öppnar kl 11!
Vi hade förberett oss med en prio-lista över det barnen helst ville åka (Rekommenderas även detta!). Man slipper förhandlingar och tjat. Ta med fika -särskilt viktigt är saft och kaffe! Underbart att ha då köerna till karusellerna eller restaurangen tar massa tid. Åldern på barnen (yngsta 9 år) är passande när man är ensam förälder -man kan åka olika saker och det fungerar med avseende på tålamod! På en dag hann vi: Blå tåget, Kvasten, Twister, Spökhuset, Lustiga huset, Insane, Kärlekstunneln, Bläckfisken, Kättingflygaren, Vilda musen, Extreme, Lyktan, Ponnykarusellen och Galopptrav i femkampen. Två minus (totalt 8 i betyg) beror ENDAST på köer. Åk-attraktionerna var toppen!!
(2011-10-02)

Liten testfamilj på Gröna lund
Jag och min dotter gjorde Gröna Lund i slutet på juli tillsammans med stora och små kompisar. Alla var nöjda med heldagen där. Karuseller för stora och små, inte så långa köer till attraktionerna och många olika slags mat att köpa så alla blev nöjda. Vi såg sommarkrysset, vilket blev en bonus den dagen.
(2011-08-03)

Gröna lund är bäst!
jAG OCH MIN FAMILJ HAR VARIT PÅ GRÖNAN "HUNDRA GÅNGER" OCH DET ÄR JÄTTEROLIGT!
(2011-07-26)

Nöjd Testfamilj på Gröna Lund
Det var en fantastisk dag/kväll. Alfred 13 år och Pedro 11 år var mer i luften än på marken. Fritt fall tilt blev favoriten som de åkte 2 gånger. Insane kom 2:a (5ggr) 3:a Extrem 4:a Jetline (7ggr) 5:a Pop expressen (2ggr) Sen var vi alla i Lustiga huset 2 gånger. För mig räckte pop expressen för att huvudet skulle snurra. Killarnas ögon lyste av lycka hela kvällen och de gjorde mina med när Europe entra scen. De märktes på killarna att de njöt av att vara på hemmaplan och spela. Gröna Lund är en nöjesplats där det finns något för alla. Blev glatt överaskad av maten som var riktigt god vi passade på att äta under tak när det kom lite regnstänk. Avslutade kvällen med en jätteglass "extrem" Kan det bli bättre!! Tack För oss

9
(2010-10-15)

En heldag att njuta av länge
För en barnfamilj med en tjej på 10 år och en kille på 14 år kan det vara svårt att hitta något som passar båda. Men jag säger bara Gröna Lund! Här finns attraktioner som passar alla, även mamma och pappa får visa att de har barnasinnet kvar. Från 10 på morgonen till efter 10 på kvällen är det full fart mellan Insane, Vilda Musen, Kvasten och Katapulten. Självklart hann vi även Lustiga Huset, Spökhuset och att få något i magen. Visst kostar det en slant för en hel familj men på Gröna Lund får man mycket nöje för pengarna. Och barnen är garanterat på gott humör när man åker hemåt igen.
(2010-07-16)

Mysig dag tillsammans
Ett väldigt roligt inslag i vardagen för oss med lite varierande ålder på barnen (8,12 och 16)Det finns någon attraktion för alla...t o m för mamma som inte gillar för mkt snurr! Tycker dock att kärlekstunneln är lite "tråkig"- borde vara/bli mer modern med Disneyfigurer eller artister av olika slag - kanske med lite ljuv musik till?
Såg många som druckit för lite i värmen - glöm inte dricka! Häv i barnen fast de inte vill! Ett minus är att alla sådana här parker kostar så mkt, jag tackar er för att vi vann inträde och åkband annars vet jag inte om vi haft råd att åka i år. Annars en helhärlig dag med mat,glass,dricka,häftiga åkattraktioner och många toalettbesök! Väldigt trötta barn till kvällen.
(2010-07-15)

En varm dag på Gröna Lund
Nyss hemkommen från en extremt varm dag på Gröna Lund. Måste säga att det svalkade skönt vid attraktionerna nere vid vattnet. Barnen (killar på 8,5 och 10 år) älskar "Vilda musen","Jetline" och "Kvasten". Många attraktioner är kvar sen jag var barn men fungerar fortfarande som en kul sak att göra. Minus för att man måste betala 40 kr/person för att gå in i Spökhuset (ingår ej i åkbandet) och avsaknad av icke skräpmat. Plus för många skåp att låsa in saker i men väl dyrt med 20 kr. Plus för serviceminded personal och att vi fick möjligheten att se Tobbe trollkarl live på Lilla scenen.
För en familj blir en heldag på Gröna Lund dyrt så det är inte något som man gör regelbundet.
(2010-07-14)

Insane
Besökte Gröna Lund på vår första semesterdag. Stort plus för Insane som skrämde oss på ett positivt vis och för Lustiga huset som vår 8-åring skrattade sig igenom. Vår minsting tyckte det var bäst med alla bilar han fick åka. Ett minus dock för att de flesta småbarnskarusellerna är på en separat avdelning, det gör det svårt när man vill hålla koll på småbarn samtidigt med de stora.
Tack för vinsten, en rolig början på vårt sommarlov.
(2010-06-18)

Trångt och inte mycket för barn i mellan åren.
(2010-02-04)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 1          B8H      
DC     R    Q 4   64W
 J    1SK   F6Q      
 9     W    1 A   TQ9
IU9         OT2      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se