Annons

Kreativum Science Center

(80 omdömen)
Barnkalas | Science Center
Kreativum Science Center><noscript><img itemprop=
Favorit sparadSpara favorit

Kreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science Center

Välkommen till Kreativum Science Center - ett perfekt besöksmål för hela familjen, året runt. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser.

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum. Mellan 1 maj 2021 till 9 januari 2022 visar vi utställningen Dinosaurier - Det stora äventyret. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum. Mellan 1 maj 2021 till 9 januari 2022 visas utställningen Dinosaurier - Det stora äventyret. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

Hur såg dinosaurierna ut? Vad åt de? Varför dog de ut? Kreativum öppnar upp en till en upptäcktsresa för hela familjen i dinosauriernas värld. Ankylosaurus, Baryonyx och Pteranodon är några av de dinosaurier som du får träffa. Med dinosaurieutställningen vill Kreativum skapa en häftig upplevelse. Besök dom och ha en härlig stund tillsammans, lär dig något nytt om dinosaurier, paleontologi och evolutionen.

Många upplevelser under samma tak

På Kreativum finns det mycket för hela familjen att upptäcka och lära, året om. Det är ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. I en fascinerande miljö som väcker många sinnen får du träffa 15 dinosaurier. De låter samtidigt som de andas, blinkar, öppnar käftarna och visar tänderna.

I utställningen bjuds besökarna in till engagemang och lärande. Hoppa tidshagen, där varje ruta motsvarar otroliga 100 miljoner år. Kreativum tar dig med på en resa som visar vilken fantastiskt lång tid solsystemet existerat och vilken extremt kort tid vi människor har funnits. Kan du hitta rutan för Big Bang någonstans på Kreativum? I de stora sandlådorna, som du hittar både inom- och utomhus, får du leta efter fossiler med pensel och upplev själv hur det kan vara att leta efter dinosauriefossiler. I den kreativa dino-verkstaden får du låta fantasin flöda. Gör ditt eget dino-avtryck och experimentera med färger, stämplar och schabloner. Passa på att namnge din egen dinosaurie.

Upptäck mer i Kreapark

I den grönskande utomhusparken vid den porlande Mieån möter du de allra största dinosaurierna. Möt giganten Tyrannosaurus rex som är nio meter lång och tre ton tung, Parasaurolophus med sin trumpetliknande kam och Stegosaurus med sina plattor på ryggen. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Du kan gunga med en kompis i resonansgungan och upptäcka hur ni båda påverkar varandras fart. Provsitt Kreativus Viggenplan och känn dig som en riktig pilot. Efter en upptäcktstur i Kreapark kan det vara bra med ombyte till torra kläder.

Fossiljakt i sommar

I sommar arrangerar Kreativum utomhusaktiviteten Fossiljakten i Kreapark. Vill du fossiljaga precis som en riktig paleontolog? Tillsammans med fossiljaktsguiden Filip Lindgren från Havsdrakarnas hus & Fossilforum ges du en unik möjlighet att i en guldgruva av sand gräva och vaska efter riktiga fossiler som är flera miljontals år gamla. Köp biljett till denna unika aktivitet på: kreativum.se

Café och butik

Välkommen att njuta en stund i Kreativums unika café. Här serveras ekologiska pannkakor, korv med bröd, baguetter, frallor och pastasallad. Kakor och glass finns alltid i sortimentet.

I Kreativums kluriga butik finns ett brett och spännande sortiment, så att du kan fortsätta din dinosaurieupplevelse och lärande hemma.

Handikappanpassat: Ledsagare betalar ingen entré till Kreativum. Eftersom Kreativum tar in ett begränsat antal besökare, rekommenderar vi att du som är ledsagare förbokar din biljett. Det är lätt att komma in och ta sig runt i rullstol eller med barnvagn och det finns hiss mellan planen. Handikapptoaletter finns på båda planen, skötrum på nedre plan.

Kreativum Science Center arrangerar barnkalas.

sv-se.facebook.com/KreativumSC »
instagram.com/kreativumsc/ »
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt

Helgöppet. Utökade öppettider under skollov (sportlov, påsklov, sommarlov, höstlov). Stängt: Midsommarafton och midsommardagen.

OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Kreativum Science Centers webbsidor.
Hitta
Strömmavägen 28, Karlshamn
Blekinge, Blekinge län, Karlshamns kommun

Med bil från till Kreativum Science Center är det ca 111 km (1 tim 28 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Kreativum ligger i Strömma, Karlshamn längs med väg E 22, 60 km öster om Kristianstad, 60 km väster om Karlskrona och 90 km söder om Växjö.

Det är skyltat från E22, vid infarten Karlshamn Norr, samt från väg nr 29.

Kreativum Science Center
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Kreativum Science Center har snittbetyg 8 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 80 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Spännande för hela familjen
Vi besökte Kreativum med en 8 och en 10 åring och hela familjen tyckte att det var ett roligt besök med mycket att göra och titta på.
Läs mer »
Barnvänligt
Många intressanta attraktioner, både ute och inne! :-)
Läs mer »

15 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Kreativum Science Center. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


46G         A4U      
  N    H    2     LHF
M9C   GEQ   MAA      
  5    1      X   7XD
TPD         3CQ      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se