Kreativum Science Center
Annons

Kreativum Science Center

(80 omdömen)
Barnkalas | Science Center
Kreativum Science Center>
Favorit sparadSpara favorit

Kreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science CenterKreativum Science Center

Välkommen till Kreativum Science Center - ett perfekt besöksmål för hela familjen, året runt. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser. I huset finns över 170 upptäckarstationer, den kluriga butiken, ett mysigt café och utomhus finns Kreapark med en egen ö, busiga fontäner och en perfekt plats för picknick.

Många upplevelser under samma tak

I astronomiavdelningen kan du se hur stjärnhimlen ser ut på norra och södra halvklotet. Du kan lära dig hur stjärnbilderna ser ut och hur de förhåller sig till varandra. Vet du vad kosmisk strålning är? Det är något som händer hela tiden, men inget som syns. I den kosmiska strålningsorgeln kan du se och höra när strålningen träffar jordklotet. Passa på att lära dig mer om satelliter och att uppleva kraft och motkraft som är väldigt tydlig när du arbetar i rymden.

Utmana dina sinnen på olika sätt. Kan du känna igen dofterna? Testa röstförvrängaren, lek med magisk musik, gör musik på Thereminen eller se en luftvåg. Testa att skapa musik med olika puckar på musikbordet. Stick in handen i känsellådan, om du vågar. Vad finns i den? Med ljus, skuggor och färger kan du leka med ögats funktion och skapa spännande synvillor. Har du tänkt på hur fiffig din tunga är egentligen? Du kan känna fem smaker: sött, salt, surt, beskt och umami. På tungan finns smaklökar som innehåller smakceller. De skickar nervsignaler genom smaknerver till hjärnan. Utforska din egen reaktionsförmåga i någon av reaktionsstationerna.

Upptäck mer i Kreapark

I den grönskande utomhusparken vid den porlande Mieån finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Du kan gunga med en kompis i resonansgungan och upptäcka hur ni båda påverkar varandras fart. Provsitt Kreativums Viggenplan och känn dig som en riktig pilot. Efter en upptäcktstur i Kreapark kan det vara bra med ombyte till torra kläder.


Café och butik

Välkommen att njuta en stund i Kreativums unika café. Här serveras bland annat ekologiska pannkakor, korv med bröd, baguetter, frallor och pastasallad. Kakor och glass finns alltid i sortimentet.

I Kreativums kluriga butik finns ett brett och spännande sortiment, så att du kan fortsätta din upplevelse och lärande hemma.

Handikappanpassat: Ledsagare har fri entré till Kreativum, giltigt ledsagarbevis skall visas upp i kassan. Vi rekommenderar att du som är ledsagare förbokar din biljett, vilket görs på kreativum.se Det är lätt att komma in och ta sig runt i rullstol eller med barnvagn och det finns hiss mellan planen. Handikapptoaletter finns på båda planen, skötrum på nedre plan.

Kreativum Science Center arrangerar barnkalas.

sv-se.facebook.com/KreativumSC »
instagram.com/kreativumsc/ »
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt

Helgöppet. Utökade öppettider under skollov (sportlov, påsklov, sommarlov, höstlov). Stängt: Midsommarafton och midsommardagen. Kreapark har öppet från maj till oktober.

OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Kreativum Science Centers webbsidor.
Hitta
Strömmavägen 28, Karlshamn
Blekinge, Blekinge län, Karlshamns kommun

Med bil från till Kreativum Science Center är det ca 111 km (1 tim 28 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Kreativum ligger i Strömma, Karlshamn längs med väg E 22, 60 km öster om Kristianstad, 60 km väster om Karlskrona och 90 km söder om Växjö.

Det är skyltat från E22, vid infarten Karlshamn Norr, samt från väg nr 29.

Kreativum Science Center
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Kreativum Science Center har snittbetyg 8 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 80 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Spännande för hela familjen
Vi besökte Kreativum med en 8 och en 10 åring och hela familjen tyckte att det var ett roligt besök med mycket att göra och titta på.
Läs mer »
Barnvänligt
Många intressanta attraktioner, både ute och inne! :-)
Läs mer »

15 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Kreativum Science Center. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


O5T         UIP      
2 H    Q    B Q   XJF
TTL   TPL   D H      
  D    N    S U   K4C
6EX         YYE      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se