Annons

Miami Seaquarium

(1 omdömen)
Aquarium / tropikarium | Temapark

Favorit sparadSpara favorit

Miami Seaquarium

Floridas största och mest välkända akvarium med över 10 000 marina varelser, gott om uppträdanden och andra upplevelser. Akvariet är berömt inte minst för sina delfiner och späckhuggare. Det finns även hajar, krokodiler, exotiska fiskar mm.

I Killer Whale and Dolphin Show får ni se den 3 500 kilo tunga och 6 meter långa späckhuggaren Lolita “skjuta upp” sin tränare i luften. Lolita verkar ha humor och spexar gärna med stillahavsdelfinererna. Har du stora barn, försök få plats i de första tre raderna: Lolita plaskar en hel del och ni blir garanterat blöta, men det är skojigt för barnen. Obs! Det iskalla, salta vattnet kan komma som en chock för små barn. Från 8-9 år är lagom.

I Golden Dome Sea Lion Show får ni se sjölejon och sälar knasa sig. Det finns två delfinshower. Top Deck Dolphin Show är skojig att se dels uppifrån där tränarna står, dels nerifrån där man kan se in i själva delfintanken. I Flipper Dolphin Show visar superstjärnan Flipper sina konster. 

Showerna brukar uppskattas av föreskolbarn, skolbarn, tonåringar och de flesta vuxna. Detsamma gäller matningarna då ni kan se krokodiler, hajar och tropiska fiskar utfodras av sina tränare (flera gånger per dag).

För stora barn och många vuxna är nog ändå den absoluta höjdaren Dolphin Encounter, där man simmar med delfiner, lär sig hur de tränas och samverkar med människor. Det kostar en hel del extra, men blir garanterat ett minne för livet. Måste bokas (on line eller per tel: 305-365 25 01). Ej lämpligt för gravida eller barn under ca 130 cm.

Presentationen om manateer (sjökor) är mycket intressant, inte minst för att många av dem räddas efter att ha skadats nära Miamis stränder. Crocodile Flats med sina krokodiler från Egypten är också spännande.

Blir ni hungriga finns snabbmat som korv, pizza, glass och läsk lite här och var på området. Ett mer varierat utbud har Manatee Bay Café med kyckling, hamburgare, fish & chips och sallader. Och på Flipper's Southwestern Grill finns tacos, fajitas och varma mackor.  

Vissa anser att Miami Seaquarium känns lite föråldrat, men de flesta verkar ändå tycka att showerna och de stora akvarierna är värda ett besök.

Tips:
* Kolla webbsidan, lokala stadsguidar och tidningar efter rabatterbjudanden!  En del resebyråer erbjuder också rabatter.

* På sommaren är det ofta bättre att avverka besöket på förmiddagen. De vanliga eftermiddagsskurarna kan lägga lite sordin på nöjet.

* Bekväma skor rekommenderas. Det blir en hel del gå och stå.
* Lekplatsen Salty's Playground passar bra om du har förskolebarn som behöver springa av sig en stund.

Hitta
Miami/Key Biscayne
Florida
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Miami Seaquarium har snittbetyg 2 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Har sett bättre dagar och är dyrt
Vi besökte parken i mars 2009 och är lite besvikna. Den börjar bli sliten och djuren har inte mycket plats att röra sig på. Showerna är OK, ...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


DP6         LE6      
L      Y    3 C   RCU
89F   ML7   9O7      
  N    Q      P   W7L
98F         FQ5      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se