Annons
Betyg och kommentarer

Skansen

7.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Skansen.

» Antal inlägg: 76 st
rogivande
Låta barnen få bekanta sig med djuren såpass bra är en dröm för många, och för mina barn även verklighet. Dom älskade det
(2016-05-14)

Underbar miljö.
Att besöka Skansen är nästintill ett måste om man åker till Stockholm. Med sin underbara miljö, fina djurhäng och bra lektor för barnen, blir Skansen snabbt en favorit.
(2016-05-12)

Bästa stället i Stockholm
Här kan man gå hur länge som helst och upptäcka hur mycket som helst. Ett favoritställe i Stockholm.
(2016-01-08)

Det finns många fräscha Skansen ute i landet
Skansen är klart överskattat. I vår stad och på många andra håll har vi mindre och fräschare varianter av Skansen. Akvariet är toppen, men i övrigt slitet och inget våra upptäcksglada barn på 3 och 5 år uppskattade.
(2013-08-06)

skansen
Skansen är alltid skansen, oerhört dyrt med fika/lunch och inträde på akvariet är för dyrt det med. Fina omgivningar, mycket backar hög ljudnivå på LillSkansen
(2013-07-12)

Inte klockrent för små barn
Vi var här med vår tvååring men hon tyckte inte det var så kul att titta på djur, hon uppskattade mest att klättra omkring på olika lekställningar samt klappa getter och åka farfars bil. Sådant finns på många andra ställen. I övrigt är Skansen kul för alla åldrar och det finns mycket intressant även för föräldrar. Se upp då inte alla trappor har barnvagnsramper och inte alla matställen har barnstolar.
(2013-07-10)

Helt okej, men inte mer....
Skansen med 2 barn på 3 och 7 år, mkt backar att gå men barnen klarade det galant, även att vi tyckte kartan vi fick var väldigt rörig. En hel del djur att titta på, men tyvärr en hel del djur som inte syns, eller som det står skyltar att "tyvärr har vi inga djur här nu". Fin natur och miljö, men i det stora hela känns stället slitet. Inte så mkt aktion för barnen, utan mest att gå och titta på djuren (dom vi ser) och få en härlig promenad ute. Tänk på att förutom inträde så kostar allt där inne (bilbana, ponnyridning, akvariet).
(2013-06-25)

Barnens Allsång
Alla känner kanske inte till att Skansen har en egen Allsång för barn?!?! Nu är det slut för den här säsongen men jag kan rekommendera det för kommande år!
(2011-08-14)

Barnsemesterkortet?
Är det någon som vet om barnsemesterkortet gäller på skansen?hittar ingen info om det på sidan,tänkte åka dit i sommar med våra 3barn
(2011-06-14)

fruktansvärt lurad!
vi var på Skansen med en snart 2 åring och en snart 7 åring, vädret var super men att man ska betala en entré på 270 kr för oss och man går in och tror att ja det var den entrén inget mer . Nej du ska typ betala för en massa annat också om du ska till akvariet blir det en extra kostnad t.o.m ponnyridningen kostade. Jag tycker att om jag vill kolla på djur så kan jag gå till en djurpark och vill jag kolla på gammla hus så går jag på våran gratis friluftsmuseum i Västerås som dessutom inte e fullt med skyhöga backar som man måste köra upp med barnvagn. Jag brukar vara mycket possitiv när det gäller våra familjeutflyckter men detta var det värsta av dem alla.
(2009-07-18)

Går inte att tröttna på
Barnen 3 & 5 år var tokfascinerade av att få gå runt inne bland lemurerna och prata med papegojan på akvariet. När vi gick in i de olika husen, fokuserade husvärdarna helt på barnen: visade gammaldags leksaker, uniformer & gevär och hur det gick till i skolan förr i världen. Stora spring- och lekytor uppskattades oxå, liksom björnungarnas sprallighet och den sovande vargflocken... Jag tycker Skansen passar både för kortare besök (barnen gick in gratis!) och för heldagsutflykter och att det är ett måste när man är i Stockholmstrakten!
(2009-07-06)

Lite litet område
(2009-06-26)

Vinter på Skansen
Har besökt Skansen med dottern och hennes två kusiner. Vädret var kallt och grått. Men de provade ändå att stå och sjunga "Stockholm i mitt hjärta" på Solliden scenen, och kollade in bakom ingången till scenen..."här brukar Anders Lundin komma ut". Besökte även Skansen akvariet, jordekorrarna var roliga att titta på. Fick även chansen att klappa boa ormen Snoddas, fast Klapphörnan egentligen bara har öppet på helgerna. Men tack till den trevliga och tillmötes gående tjejen inne på akvariet, som lät våra tjejer få pröva att klappa och känna på Snoddas. En annan kul grej var att få rida på ponnyn Dacke. Även han, hade en trevlig tjej som pratade och gick med våra tjejer runt spåret. Det uppskattade dom. Gråsälarna som slogs i vattnet och fick blodiga sår, var läskigare tyckte tjej gänget. Vädret gjorde dock att vi blev lite ner kylda, men vi får göra ett nytt försök till sommaren. Men vi slapp att trängas vi djur inhägnaderna och såg djuren jätte bra.
(2009-03-27)

Toppen
Jag med min familj verkligen älskar Skansen!!
(2009-03-08)

Skansen inget för hela familjen om man har tonåringar
Skansen har man vart till ofta under åren. Det känns som ett måste när man har chansen , speciellt på sommaren.
Dom äldsta döttrarna som är 15 och 16 tröttnade för ca tre år sen då dom tyckte att det inte finns så mycket för dom att göra där , det blir långtråkigt.
Men minstingarna på 4 och 6 år tycker att det är underbart.
För dom finns det så mycket att göra.
Se på alla djur , åka nån karusell , rida mm
Som vuxen går man bara och njuter av naturen , djuren och alla gammla byggnader.
Är det lagomt med folk så är det riktigt rogivande att gå där och bara mysa=)
Mat och dryck är väl lite dyrt , speciellt när man är många , men det är det överallt.
Vi brukar packa picknick korgen och ta med en god sallad och sitta på en filt i det gröna och avnjuta.
(2009-01-27)

Skansens är toppen
Vi älskar Skansen- miljön är underbar. Alla gamla hus och känslan av svunnen tid. Vi åker till Skansen varje år och vaje gång känns det som första besöket eftersom det finns så mycket att uppleva
(2008-12-20)

Underbar miljö!
Vi har årskort och åker ofta till Skansen! Det är sån härlig luft, och grönområden där vår lille son ´kan springa omkring. Ett tåg som åker runt är jätteintressant! Det finns även en liten bil-bergochdalbana :) Djuren är förstås det mysigaste, att klappa getter mm.
(2008-11-10)

Okej!
Visst var det stort område med många hus,lite djur tycker vi.De som va nå var väll aporna typ.Inte så imponarad som jag trodde jag skulle bli.Kostade mer än smakade.
(2008-07-01)

Skansen
Det finns allt för alla åldrar,barnen ÄLSKAR Skansen även jag.Det spelar egentligen ingen roll om det är sommar eller vår,man återkommer alltid till skansen
(2008-05-17)

Lika roligt varje gång!
Eftersom vi bor så nära sthlm är detta ett perfekt utflyktsmål. En heldag för stora som små! jätte mysigt att gå runt och spana på alla djuren och leka, leka, leka och sedan ha lite picnik. Mys! Året runt!
(2008-05-12)

passar alla
Vi har varit två gånger där
det är lika roligt och häftig som varje gång. VI längtar att åka en gång till.

(2008-04-20)

passar alla
Vi har varit två gånger där
det är lika roligt och häftig som varje gång. VI längtar att åka en gång till.

(2008-04-20)

Alla åldrar.
Vi har 6 barn i åldrarna 3-16 år och alla tycker att det är lika roligt att åka till Skansen. Framför allt är det djuren som lockar men även karusellerna och lotteri stånden.
Vi brukar ta med oss matsäck och hitta en fin utsiktsplats att sitta på och njuta i solen.
Vi rekomenderar verkligen alla att åka hit flera gånger om året!
(2008-04-13)

Alltid lika härligt
Aldrig har jag sett björnarna så lekfulla och skojiga som i lördags, 5 april. En riktig show bjöd de på. De yttepyttesmå killingarna var också ursöta. Skönt med en vårpromenad innan sommarturisterna väller in..
(2008-04-11)

Här finns allt!
Skansen har allt - för alla! Min mamma (67) och min dotter (3) har lika trevligt båda två - och dessutom tillsammans. Jag brukar lösa årskort och försöker åka dit alla årstider. Naturligtvis är sommarn enklast och det finns mest att göra då men ett besök i november har sin charm med. Då är det lugnt och trivsamt. Ta med egen matsäck eftersom det är svårt att hitta god och prisvärd mat för hela familjen. Sitt ute på en filt eller inne i matsäcksrummet brevid Sollidenscenen. (Inte det bästa som finns men helt acceptabelt).Att titta på djuren är kul men glöm inte alla husen! Gå in och prata med personalen och fråga om allt ni ser. Det är givande för alla! Smartast är nog att focusera på olika saker varje besök - Skansen är stort och suger musten ur en om man försöker hinna allt.
(2007-07-18)

Danslaget - för de små
Hej, vill bara tipsa om en toppenbra (och gratis) aktivitet för de från 3-4 år uppåt och det är Skansens ringleksbarn. Vårträningen inför sommarens uppträdanden startade nyligen och mig veterligen letar de alltid efter nya barn, flickor som pojkar. Dessa är viktiga för överlevnanden av det "stora" folkdanslaget vilka på min tid var det enda professionella danslaget i europa. Ungarna tjänar en slant för varje framträdande, utöver chansen att träffa nya kompisar, få motion och lek i en underbar miljö. Turisterna älskar att titta på de små i sina färgglada folkdräkter, även föräldrarna må jag tillägga.
(2007-05-15)

Toppen!
Skansen är alltid mysigt! För hela familjen! Roligt också för små barn.
(2007-02-23)

Lite att erbjuda för kvällsbesökare
Vi besökte Skansen senaste sommar. Vi kom dit först mot kvällen, och konstaterade att det var en felbedömning. Skansen-akvariet hann vi besöka, och det var helt okej, även om vi besökt många liknande tidigare, men i övrigt fanns det inget att titta på, trots att det var Allsång på Skansen-kväll och mycket folk i rörelse. Vi hade ju betalat inträde, och vi fick ströva omkring, men att se på gamla hus är inte så exotiskt för oss.
(2007-01-28)

Skansen
Skansen har allt,när det kommer till att få se vilda & tama djur på riktigt nära håll.

Hasselbacken Hotel är att rekomendera.
Bra helg priser samt att det ligger bara ett stenkast från Skansen
(2007-01-27)

Kallt vintertid
Det här är nog ett typsikt sommarställe. Alldeles för kallt och för få djur ute. Plus till julmarknaden.
(2007-01-24)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


6SC         P        
N 9    G    T L   7IE
LG5   ATA   XXL      
  F    R      E   B7M
PDI           C      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se