Italien
Annons

Italien är ett semesterland med massor att erbjuda. Här väntar glittrande hav, mysiga badvikar, kilometerlånga och breda sandstränder, storstäder som sprudlar av liv, bra skidåkning, världskänd fotboll, god mat och fina viner samt ett överdåd av konst och kultur med många av världens främsta sevärdheter.

Med sin stövelliknande form har Italien en lång kusträcka med en mix av långa sandstränder, mysiga badvikar och kärva klippor.

I nordväst ligger den Italienska Rivieran med sina charmiga badvikar med grusblandad sand. Att semestra här anses av många vara lite lyxigare, även om stränderna här inte är lika breda som på Adriatiska havskusten eller i Toscana.

I öst vid det Adriatiska havet ligger klassiska turistorter som Rimini och Riccione med färggranna solstolar och parasoll i prydliga rader. Däremellan finns en uppsjö av badorter, både stora och små.

De Italienska Alperna är ett populärt resmål, kanske för att man kan passa på att kombinera riktigt bra skidåkning med Italiens goda mat och dryck. Här finns fantastisk skidåkning med breda och välskötta pister i alla svårighetsgrader och mängder av snökanoner som garanterar snö under hela säsongen.

Lyxshoppa i Milano eller ta en tur på en gondol i Venedig. Besök någon av de många vattenparkerna, nöjesparkerna eller temaparkerna.

Halvvägs ner genom Italien ligger huvudstaden Rom som sprudlar av liv och intensitet. Det finns ett stort utbud av både shopping, restauranger, mysiga caféer och historiska monument som exempelvis Coluseum och Pantheon.

Resa till Italien
Säsong
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec.
Italien: Snabbfakta
Italien, det är Toscana, Capri, Venedig, Rom, Milano och en mängd andra världskända orter samt den italienska livsstilen och stämningen.
Italiens huvustad är Rom och landet ligger i södra Europa.
I Italien betalar man med euro och det officiella språket är italienska.
TidDet är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien.
Passet måste vara giltigt under hela vistelsetiden i landet.
Artikeltips
Bilsemester i Europa
Bilsemester i Europa
Bilsemester är en bra ide om ni vill röra er fritt på semestern, då finns det tid och utrymme för spontana stopp och ni behöver inte stressa utan [...]
Planera bilresan söderut
Planera bilresan söderut
Från Sverige vidare ut i Europa kan ni antingen åka direkt till Tyskland från Sverige eller ta Öresundsbron eller färjan till Danmark och därifrån [...]
Skidåkning i Italien
Skidåkning i Italien
Vi har tagit en titt på några skidorter i Italien, och pratat med många barnfamiljer som har varit där. Det som lockar i Italien är förstås den [...]
Klimat / väderguide
Italien (Rom)
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
13
14
17
19
24
29
32
32
27
23
17
13
3
3
6
8
13
17
19
19
16
12
8
4
66
5
4
5
4
2
2
2
4
5
6
6
Genomsnittlig temperaturen på dagen, på natten, antal dagar med regn.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se