Skistar Sälen
Annons

Skistar Sälen

(43 omdömen)
Skidanläggning
Skistar Sälen>
Favorit sparadSpara favorit

Skistar Sälen

Skistar Sälensskidområde består av 99 liftar och 104 nedfarter. Fallhöjden är 303 meter och längsta nedfart är 2500meter.

40 st21 st29 st14 st

Park och äventyrsområden, restauranger, caféer & våffelstugor, pizza/hamburgare, barer, nattlub/disco.

Liftar: Stolliftar, släpliftar, knappliftar och rullband.


Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde och barnfamiljernas skidparadis. På de alpina resmålen Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället finns sammanlagt 118 nedfarter och 99 liftar varvid 13 är rullband.

Resmålen har en tydlig familjeinriktning med många barn- och äventyrsområden, roliga parker och varierande skidåkning för såväl nybörjare som erfarna skidåkare.

Här blir skidåkningen blir ännu roligare och semestern enklare och bekvämare. Vistelsen här ger dig möjlighet till återhämtning samtidigt som du och din familj får umgås och ha roligt tillsammans.

SkiStar Experience
Upplevelsekonceptet SkiStar Experience med fokus på barn och familjer ger dig bland annat möjligheten att vara först ut i backen genom att delta i Manchestermorgon. Guidade offpistturer, skogsåkning för barn och Ski och Surf där skidåkningen kombineras med ett besök på äventyrsbadet Experium gör din vistelse ännu mer upplevelserik.

Barnens Sälen
I Barnens Sälen är alla barn VIP- gäster. Här blir skidåkningen roligare och upplevelserna fler. Skid- och äventyrsområdena är anpassade för att stimulera barn till att utveckla sin skidåkning. Ett besök i Valles Värld och Vintras Världar är ett måste när man besöker Barnens Sälen. I bland annat i Trollskogen, på Vallestorget och i Vintras Skidland finns upplevelser för liten som stor. Skådespel, aktiviteter, tematiserade platser och attraktioner på snö där hela familjen kan umgås tillsammans.

För de riktigt små barnen finns barnvagnspassning och för de lite större barnen erbjuds barnpassning på snö.

SälenPasset
Upplev hela Sälen med SälenPasset. Med detta får du varierad skidåkning på alla våra resmål, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Skid & Bad Bussen Express tar dig på max 30 minuter mellan resmålen och du kan kombinera skiddagen med en upplevelse på äventyrsbadet Experium.

Skidskola
Skidskolan i Sälen handlar om att inspirera och att få alla, oavsett ålder och färdighetsnivå, att upptäcka det underbara med skidåkning. Skidskolan erbjuder grupplektioner och privatlektioner i både skidåkning och snowboard.

Experium
Upplevelsevärlden Experium i Lindvallen är ett populärt komplement till skidåkningen för att göra semestern fulländad.  Här kan du bada i ett av Nordens häftigaste äventyrsbad, surfa inomhus, bio, äta gott, shoppa och njuta av spabehandlingar.

Tio i topp

Sälen finns med på Barnsemesters Tio-i-topp-lista över Nordens bästa skidorter.

facebook.com/skistarsalen »
Hitta
Sälen
Dalarna, Dalarnas län, Malung-Sälens kommun

Med bil från till Skistar Sälen är det ca 432 km (5 timmar 33 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Skistar Sälen har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 43 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Trevligt!
Sälen är ett bra resmål med barn men det har blivit riktigt dyrt. Liftkorten har höjts rejält varje år och att köpa en Cola för 50 kr är ...
Läs mer »
Vart är snögubbeborg ?
Vart har snögubbeborg tagit vägen, vallesvärld är inte alls lika kul. Vart har dom försvunnit? Blev väldigt besviken
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


S4N         T        
  K    L    K F   FGR
  5   TJK   21X      
  U    8      N   R49
  S           9      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se