Stöten i Sälen
Annons

Stöten i Sälen

(32 omdömen)
Skidanläggning
Stöten i Sälen>
Favorit sparadSpara favorit

Stöten i Sälen

Stöten i Sälensskidområde består av 18 liftar och 40 nedfarter. Fallhöjden är 370 meter och längsta nedfart är 2600meter.

26 st3 st4 st7 st

Stöten är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden, 370 meter. Detta ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns backar som passar alla skidåkare, allt från mycket lätta, gröna backar till utmanande, svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet Vargys skidland. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt utan att trängas i långa liftköer. I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Det är här de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du Sälens bästa skidåkning. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning. Alla våra backar ligger nära våra boenden och det är enkelt att ta sig med lift vart du än önskar.

I Stötens backar finns helt enkelt ditt favoritåk – och på den här sidan får du hjälp att hitta det.

facebook.com/stotenisalen/ »
Hitta
Sälen
Dalarna, Dalarnas län, Malung-Sälens kommun

Med bil från till Stöten i Sälen är det ca 647 km (8 timmar 16 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Stöten i Sälen. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Stöten i Sälen har snittbetyg 9 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 32 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Bokningen är rena lotteriet
Förra februari bokade vi om plats 36 på husvagnscampingen - nära serviceshuset för sportlovsveckan, men när vi kom hit i år så blev vi hän...
Läs mer »
Bästa stället för barnfamiljer
Lugnt bra backar bra restauranger
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se