Rom
Annons

Rom

(0 omdömen)
Turistområde

Favorit sparadSpara favorit

Rom är Italiens huvudstad och här finns massor av sevärdheter, ett behagligt klimat, god mat och bra shopping.

Det finns massor att se, som barnen om de inte redan läst om det kommer att stöta på i historieböckerna i skolan. Bland annat Colosseum där de beryktade gladiatorspelen ägde rum. Vatikanen och den pampiga Peterskyrkan och Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet, Spanska trappan och Fontana di Trevi (en av Roms 280 fontäner), Katakomberna, Piazza Navona och över 60 museer och gallerier är några andra av de berömda sevärdheter som Rom har att erbjuda.

En stor fördel med Rom är att de flesta sevärdheter ligger på gångavstånd från varandra. Tips: Det går även att få en guidad tur över Roms historia via en båttur genom staden..

Rom är även känt för sin fantastiska shopping, och här finns allt från bra second-hand till stora kedjor och dyra butiker. Italien har massor av kända designers och de mest kända designerbutikerna finns nedanför Spanska Trappan. Vid Via Del Corso finns mer prisvärt mode. Utanför staden är det en loppmarknad i Porta Portese, här kan man handla allt mellan himmel och jord och stämningen är avslappnad och trivsam.

Hitta
Rom
Italien
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Rom. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Rom har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se