American Museum of Natural History
Annons

American Museum of Natural History

(1 omdömen)
Museum | Science Center

Favorit sparadSpara favorit

American Museum of Natural HistoryAmerican Museum of Natural HistoryAmerican Museum of Natural History

Ett av världens främsta naturhistoriska museer. Perfekt för en utflykt en regnig dag, när det blir för hett ute – eller när som helst, faktiskt. Hur ni än gör hinner ni inte se allt.

"Natt på museet" Berätta för ditt barn att det är här storfilmen ”Natt på museet” med Ben Stiller och Robin Williams utspelar sig. Då blir det en extra häftig upplevelse när de får syn på de äkta dinosaurieskeletten, som museet är känt för, och som aldrig tycks upphöra att fascinera. Detsamma gäller modellen av blåvalen i naturlig storlek, och meteoriterna.

En del av de inglasade djurutställningarna är över 30 år gamla, men är ändå spännande, i all fall för mindre barnen. Vissa större ynglingar tycker kanske att de känns lite ”dammiga”.

I Hall of Gems (ädelstenarnas hall), som många missar, kan ni se The Star of India, världens största och mest kända stjärnsafir.

The Discovery Room är en höjdpunkt för många barn, en handfast utställning där de, med hjälp av sina sinnen, får prova på och upptäcka en massa spännande saker. T ex kan de gå på jakt efter gömda ”bestar” i en kopia av ett afrikanskt boabab-träd. De kan också gräva efter fossiler och skelett. Därefter täcks skeletten åter med hårt packad sand. De kan också prova att sätta ihop ett dinosaurieskelett med hjälp av ”magnetben”. Mycket populärt. Att följa jordbävningar världen över med en seismograf är också en upplevelse. The Discovery Room är ofta ganska fullt (50 barn och vuxna ryms åt gången). Ibland kan ni få vänta en halvtimme eller så innan ni kommer in, men det är bättre än att trängas. Obs! Härinne måste barnen vara i sällskap av en vuxen.

Om människans utveckling över miljoner år kan ni lära er i The Anne and Bernard Spitzer Hall of Human Origins. Här finns de färskaste upptäckterna av fossiler dokumenterade. I kombination med det senaste inom genetisk vetenskap tar utställningen upp frågor som: Vilka är vi? Varifrån kommer vi? Vad kommer framtiden att föra med sig?

Ytterligare en populär utställning är The Hall of Biodiversity som speglar naturens mångfald. Här kan ni bl a vandra genom en regnskog och beskåda en mängd havs- och landdjur.

Museet har också en IMAX-teater, Lefrak Theatre, försedd med det senaste inom digital ljudteknik och en 12 meter hög och 18 meter bred duk. Se webbsidan för aktuella filmer. Biljetter kan bokas per telefon måndag – fredag, 9.00 – 17.00. Ring: 212-769 52 00.

Guidningar Det finns guidade turer dagligen. De utgår från Akeley Hall of African Mammals på andra våningen.

Museet anordnar också en mängd specialutställningar, säsongsprogram och läger. Dessa evenemang kräver särskilda biljetter. Se webbsidan för det allra senaste.

Mat Museet har ett bra Food Court, ungefär som i ett shoppingcenter. Utbudet är stort: från ”barnvänlig” pizza, hamburgare och pommes frites via osttallrikar till färska grönsaker och frukter. Obs! Under skollov kan Food Court vara mycket trångt. Då kan ni gå ett eller två kvarter till Amsterdam eller Columbus Avenue. I detta härliga område finns gott om roliga caféer och krogar. Eller köp mackor och sätt er i Central Park.

Tips! AMNH ingår i CityPass (www.citypass.com), ett pass där fem New York-attraktioner ingår. Alla till ett paketpris, vilket spar både tid och pengar (ni får t ex gå förbi långa köer under skolloven).

Obs! Rose Center for Earth and Space, ett centrum om jorden och rymden, är en relativt ny del av AMNH som snabbt blivit älskat. Här finns bl a berömda och omdanade Hayden Planetarium. För den som är intresserad av vår galax är det här centret värt ett eget besök.

Hitta
Manhattan Upper West Side
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
American Museum of Natural HistoryAmerican Museum of Natural HistoryAmerican Museum of Natural History
Alla bilder från American Museum of Natural History (3 st) »
Har du varit på American Museum of Natural History? Ladda upp en bild »
Besökare tycker till

Snittbetyg

American Museum of Natural History har snittbetyg 10 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Kanon!
Ett fantastiskt museum med precis allt! Planera in MYCKET tid här, gärna en heldag! Vår snart sjuårige son tyckte det var jättespännande med...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


Y           L18      
M X    U    S     OLT
F4Y   8WK   T8K      
  F    T      4   BUY
  I         MD5      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se