Battery Park
Annons

Battery Park

(0 omdömen)
Natur

Favorit sparadSpara favorit

Battery Park

Om ordet park framkallar bilder av gröna plättar, träd och fantasifulla lekplatser, då är kanske Battery Park ingen riktig hit. Lekplatsen vid parkens södra ende håller inte samma höga klass som många av de andra fantastiska som stan har att erbjuda, men den är förvisso OK. Våra barn tyckte det var hyfsat kul att klättra på de målade träfigurerna som finns här och de gillade gungorna. Och söder om Castle Clinton, startpunkt för färjan till Statue of Liberty of Ellis Island, finns dessutom ett sprinklersystem där barnen kan svalka sig under sommaren. Ta med en handduk, badskor och extra plagg.


Parken har ett fantastiskt promenadstråk intill vattnet. Under sommaren uppträder massor av gatuartister här. En av favoriterna är förstås den gyllene mimaren som ”spelar” Frihetsgudinnan – barnen kommer garanterat att förundras över att någon kan stå så blixtstilla. Här hittar ni också gott om souvenirer. Köp lite glass på krogen Battery Gardens och njut av utsikten över hamnen. Bakom denna krog finns f ö parkens allmänna toaletter, som är välskötta.


I denna park finns också en minnesplats över World Trade Center, de som dog och överlevde 11 september: Gardens of Remembrance, designad av den holländske Piet Oudolf.

Och varje år, på minnesdagen av denna tragedi, anordnas ett annat slags minnesmärke här: Tribute in Light. Då riktas 44 strålkastare mot kvällshimmelen och återskapar de fallna tornen med ljusstrålar. Under goda förhållanden kan dessa ljuspelare ses på 40 kilometers håll!


Insider mattips: Ni kan äta bland världens absolut godaste pizza vid ingången till färjan, Staten Island Ferry. Det vattnas i munnen bara vi tänker på det. Rejäla slices som fyller magen och lyfter själen!

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

State Street and Battery Place, New York, NY 10004

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Battery Park. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Battery Park har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


FTQ          J       
P P    C    UF    K4R
TCI   CP3    9       
8 J    H     P    1X9
UBR         TW2      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se