Central Park Zoo
Annons

Central Park Zoo

(1 omdömen)
Djurpark

Favorit sparadSpara favorit

Central Park ZooCentral Park Zoo

På ett plan är det häftigaste med detta zoo att det ligger så centralt, mitt i en av världens största städer. Och det är ett bra zoo, med över 130 arter: pyttesmå myror som skär upp blad, djungelfåglar i granna färger, fladdermöss, ormar, enorma isbjörnar mm.

Det är upplagt med sjölejonens pool i centrum, resten ligger som i en cirkel runt poolen. Utomhus finns apor, uttrar, vattenfåglar och isbjörnar. Inomhus har man skapat spännande ekosystem, bl a en fuktig regnskog (som nästan känns som en ångbehandling på spa!). Här får man spänna upp ögonen ordentligt för att se alla djur som döljer sig i mörkret. Det finns också en härligt isig polarmiljö. 

De arbetar aktivt för utrotningshotade djur. Därför kan ni få se sällsynta varelser som t ex tamariner, paddor från Wyoming, röda pandor mm.

Då och då under dagen berättar skötarna om djuren och ni kan se på när de matas. Tiderna finns skyltade i entrén men är oftast 11.30, 14.00 och 16.00 för sjölejonen, 10.30 och 14.30 för pingvinerna.
Guidade turer äger rum på tisdagar efter sjölejonens lunch 14.00. Under sommaren står även andra evenemang på programmet, t ex Wildlife Stories, “vilddjursberättelser”. Se webbsidan eller ring 212-439 65 00 för mer info. På sommaren finns olika dagläger. Ring 212-439 65 83.

Visserligen ter sig Central Park Zoo lilleputtigt i jämförelse med stadens Bronx Zoo som är 10 gånger så stort (240 hektar). Men detta zoo är absolut värt ett besök, inte minst för att det är centralt, praktiskt och hanterligt, särskilt om ni har ont om tid.

Caféet har faktiskt en hel del mumsiga och nyttiga wraps, smörgåsar och sallader jämte “standardkäk i USA” som pizza, läsk och glass. Ni kan sitta inne, eller ute om vädret tillåter.

Zootique shop, souvenirbutiken, ligger mittemot entrén och har presenter samt leksaker med djurtema.

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Central Park Zoo. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Central Park Zoo har snittbetyg 3 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Sådär...
Det är en väldigt liten djurpark och inget man kanske ska prioritera om man inte har så mycket tid. De djurparker vi har i Sverige är enorma o...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 R          FWM      
9T     W    3     2MQ
 M    UNN   CNU      
 3     L      3   PMS
ATI         1CD      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se