Ellis Island
Annons

Ellis Island

(1 omdömen)
Museum | Natur | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

Ellis IslandEllis Island

Ön Ellis Island var en gång inslussningsplats för miljoner människor som drömde om ett bättre liv i den nya världen. Idag är det ett nationellt monument, museum och historiskt centrum som på ett levande sätt berättar immigranternas gripande historier.

Med tre miljoner besökare per år är det här självklart en av USA:s mest populära attraktioner. Mellan 1892 to 1954 passerade 12 miljoner människor genom Ellis Islands dörrar. Idag svarar deras ättlingar för över 40% av USA:s nuvarande befolkning!

Ellis Island ligger utanför New Yorks hamn, brevid Liberty Island (ön där Frihetsgudinnan ligger). Vill man besöka ön, då hoppar man på samma båttur som går till Frihetsgudinnan.

Museet ligger i den forna immigrationsstationens huvudbyggnad.

Några av museets höjdpunkter:

* Utställningar med över 2 000 föremål. När ni kommer in i bagagerummet på första våningen möts ni av piles of all their earthly possessions (”högar av allt de ägde på jorden”). Spännande att se!
* Besök också Registry Room, inskrivningsrummet i den stora hallen (Great Hall). Här frågades immigranterna ut. Fundera på hur det måste ha känts att få ett ”Välkommen in i landet,” eller ”Nej, du får åka hem igen.”
* Ta en självguidad rundtur (self-guided tour) som skildrar Ellis Islands historiska roll genom foton, videos, texter, interaktiva montrar, tillfälliga utställningar, arkeologiska fynd mm.

* The American Family Immigration History Center öppnade 2001. Ett av dess huvudsyften är att göra det möjligt för miljoner människor att spåra sina rötter.

* The American Immigrant Wall of Honor. Många blir rörda över denna vägg, ett minnesmärke över Amerikas rika kulturella och etniska arv. Det är onekligen en speciell plats. Från väggen har ni utsikt över Statue of Liberty och New Yorks maffiga horisont. Och de 700 000 namnen som är förevigade här gör det till världens längsta vägg med namn. Man kan gå in och söka och se om ens egna förfäder finns med på muren (om de flyttade till USA förstås) Sök här »

* Den prisbelönta dokumentären Island of Hope, Island of Tears (”Hoppets ö, tårarnas ö”) ställer bl a frågan: Hur var det att ta sig över havet och landa här? Mycket tänkvärt, om öden som ibland svävade mellan hopp och förtvivlan.

* Ellis Island Living Theater. Från mars till oktober varje år ges denna teaterföreställning som tar avstamp i individuella immigranters historier från ca 1900 till idag.

Mat: Ellis Island är en fin plats för en picknick. Eller vänta med maten tills färjan återfört er till Manhattan, det tar bara 10 minuter och i närheten av färjebryggan och Battery Park finns gott om matställen. T ex i det minnesmärkta kvarteret Fraunces Tavern Historic Block, bakom den berömda skyskrapan 85 Broad Street/Skidmore Owings & Merril (där även Skyscraper Museum och hotellet Ritz-Carlton huserar).

Hitta
Manhattan – Ellis Island
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Ellis Island. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Ellis Island har snittbetyg 5 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Ellis Island
var spännande tyckte vi vuxna och de äldsta (10+) barnen. De yngsta tyckte att båtturen dit var bäst. Museet var bra, man fick verkligen en k�...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


IB8         FT6      
  P    2    P 2   M2G
  G   MYM   BLB      
  D    G      F   OUS
  H         2S3      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se