Jewish Childrens Museum
Annons

Jewish Childrens Museum

(0 omdömen)
Museum

Favorit sparadSpara favorit

Jewish Childrens MuseumJewish Childrens MuseumJewish Childrens Museum

USA:s största judiska museum skräddarsytt för barn.  Här vill man lära barn (och vuxna), oavsett tro och bakgrund, mer om judarnas liv, historia och traditioner. Samtliga 80 utställningar är lärorika, de flesta interaktiva och många oerhört humoristiska. 

Museets yttersta syfte är att främja tolerans. Och det gör man på ett handfast och skojigt sätt, inte minst i de delar där barnen får prova på judiska varianter av populära TV-spel i en verklighetstrogen studio.

Här finns Jewpardy istället för Jeopardy och Spiel of Fortune istället för Wheel of Fortune (superstort i USA). För små barn finns lekrummet Noah’s Arks Playroom. Minigolfbanan på takterrassen, där varje hål representerar en fas i judiskt liv, är också väldigt skoj. Det första hålet är födelsen, sedan puttar ni er vidare från vaggan till graven (äktenskapshålet är riktigt tufft!).

Den bubbelpoolsstora skålen med kycklingsoppa (varje judisk mammas kur för förkylningar), det jättelika challah-brödet som de kan krypa genom och den enorm kiddush-bägaren (ett slags bönekärl) framkallar också många leenden. Här finns fakta om Sabbat och judiska recept från hela världen som man kan printa ut. Ni kan också prova på att handla i en Kosher-butik och stoppa undan era varor på rätt sätt I Kosher-köket.

I den fyndiga nyhetsstudion får barnen agera nyhetsankare och läsa inslag om judisk historia med hjälp av en teleprompter. Då och då dyker en ”reporter från fältet” i det heliga landet upp.

Missa inte den underfundiga World of Good-utställningen som handlar om goda gärningar och mänskliga, moraliska handlingar. För att finna vägen ur labyrinten som finns här måste barnen välja ”rätt” sätt att bete sig mot föräldrar, lärare, kamrater, djur mm.

Andra delar av det 12 000 kvm stora museet åskådliggör bibelns gamla testamente och judisk liv på ett mindre skojfriskt men absolut inte mindre spännande vis.

Värt att veta: Initiativet till museet togs bl a av Devorah Halberstam, vars 16-åriga son Ari dödades av terrorister på Brooklyn Bridge 1994. Hon och andra i kvarteret kände att det var nödvändigt att ge barn bättre redskap att förstå sina grannar. Museet blev en lyckad del av denna satsning.

Hitta
Brooklyn
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

792 Eastern Parkway, Brooklyn, NY 11213 (nära Kingston Avenue)

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Jewish Childrens Museum. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Jewish Childrens Museum har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


JHD         T54      
D I    F    O T   X3G
W54   QMI   U T      
1 C    M    P H   Y58
M22         TX8      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se