Livrustkammaren på Kungliga Slottet
Annons

Livrustkammaren på Kungliga Slottet

(5 omdömen)
Gratis aktivitet | Museum

Favorit sparadSpara favorit

Livrustkammaren på Kungliga Slottet

Livrustkammaren ligger i vackra källarvalv i Kungliga Slottet. Bara det, att få gå ner i Kungens källarvalv, är spännande för en liten unge!

Samlingarna är imponerande och för oss föräldrar ger alla sakerna oss bra hjälp att kunna berätta för våra barn om Sveriges kungliga historia. Här finns guldbroderade dräkter från kröningar och kungliga bröllop, förgyllda vagnar, vapen och rustningar. Missa inte att visa de kungliga barnens kläder och leksaker som finns utställda här.

Det finns en barnklubb heter Riddarklubben och den vänder sig till barn 4-12 år, och aktiviteterna är anpassade för dessa åldrar. Varje månad arrangeras en medlemsaktivitet i Livrustkammaren. En av Riddarklubbens största attraktioner är att prova rustningen eller manteln. Det är först när man får på sig rustningen som man förstår hur tungt det är att bära en sådan. En annan attraktion är att bli dubbad till riddare av ”Prinsessan” (se bild). Det sker genom att barnet knäfaller inför Prinsessan som dubbar barnet till riddare inför folkets jubel. Det är ju viktigt för riddaren att ha ett ridderligt namn – så börja fundera redan nu på ett lämpligt namn till riddardubbningen.

I butiken finns en hel del saker till barn: t ex riddarfigurer, riddarhjälmar, mantlar, tabarder, prinsessklänningar, diadem, tiaror och naturligtvis mängder av barnböcker om riddare, prinsessor och prinsar, drottningar och kungar.

Hitta
Slottsbacken 3, Stockholm
Stockholms län, Stockholms kommun

Med bil från till Livrustkammaren på Kungliga Slottet är det ca 1 km (4 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Livrustkammaren ligger i Kungliga Slottet i Stockholm. Tunnelbana: Röda eller Gröna linjen till T-banestation Gamla stan Buss: 2, 43, 55, 76 till hållplats Slottsbacken. Buss 3, 53 till hållplats Mälartorget eller buss nummer 62, 65 till Karl XIIs torg Handikapparkering: finns på Gummans gård nedanför Kungliga Myntkabinettet mot Skeppsbron, mitt emot Livrustkammaren. Avstånd till Livrustkammaren ca 50–100 m.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Livrustkammaren på Kungliga SlottetLivrustkammaren på Kungliga SlottetLivrustkammaren på Kungliga SlottetLivrustkammaren på Kungliga Slottet
Alla bilder från Livrustkammaren på Kungliga Slottet (4 st) »
Har du varit på Livrustkammaren på Kungliga Slottet? Ladda upp en bild »
Besökare tycker till

Snittbetyg

Livrustkammaren på Kungliga Slottet har snittbetyg 8 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 5 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Spännande och barnvänligt!
Vi var på Livrustkammaren i början på sommaren med våra barn på 2 och 5 år. Det är ett toppenmuseum för barn, framförallt för sonen på ...
Läs mer »
Bra barnvisning!
Vi var på livrustkammaren en lördag i juni och följde med deras barnguide.Våra barn är snart 6 och 9 år och de tyckte att det var mycket sp�...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


24K         OBG      
S 9    2      G   TUI
HRU   IYJ   LA3      
N T    T    O     NIT
HBJ         SRE      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se