Lower East Side Tenement Museum
Annons

Lower East Side Tenement Museum

(0 omdömen)
Museum

Favorit sparadSpara favorit

Lower East Side Tenement Museum

I en stad som har hur många museer och attraktioner som helst är det svårt att hitta till allt, men missa inte denna pärla. Ni får en unik inblick i hur nyanlända immigranter hankade sig fram i fattiga kvarter från sent 1800-tal till mitten av 1900-talet. Och i hur en del av staden tog form.
1740


Det enda sättet att besöka detta museum är att ta en guidad tur. Alla turer är baserade på verkliga immigranters liv – på historia! Det finns flera att välja mellan och ryktet säger att samtliga är bra, men många barn gillar Confino Living History Tour. Här besöker ni Confino-familjens lägenhet i en gammal kåk och får träffa 14-åriga Victoria (jo, hon fanns i verkligheten). Guiden som lotsar er till lägenheten presenterar er som ”nyanlända immigranter” (ofta som italienare, men ni får välja nationalitet). Ni blir alltså en del av turen!


Victoria svarar på frågor och berättar om den ”nya världen” och hur man bäst klarar sig här. Barnens ögon vidgas när de får veta att 12 människor ofta delade på 2 1/2 små rum!! De finner sig lätt i skådespelet och accepterar Victoria som ”äkta”, även om bara de allra minsta är ovetande om att hon är skådis. Dessutom får de ta på allt som finns i lägenheten, t o m testa den gamla vevgrammofonen. En stor upplevelse för barn vana vid högteknologiska manicker. 60 lärorika och roliga minuter!


Om barnen precis börjat plugga engelska får ni kanske översätta lite, också om ni väljer någon av de andra turerna. Men generellt är de kunniga och intresserade guiderna – en del uppvuxna i kvarteret – mycket bra på att kommunicera med barn och vuxna av alla nationaliteter.

Utöver denna tur finns:

  • Getting By som berättar om hur en tysk-judisk samt en katolsk-siciliansk familj klarade sig genom svåra tider.
  • Piecing it together Pojken Max födds in i en polsk familj inom textilindustrin. Här får ni bl a lära er om en ”shiva”, ett judiskt kondoleansbesök vid dödsfall.
  • Lower East Side Stories Walking Tour En promenad skapat med hjälp av kvarterets invånare. Historiska anekdoter och fakta om nuet. Obs! Rullstolsvänligt.  

Confino-turen rekommenderas från 5 år, de andra från 8 år.  Samtliga varar i ca 1 timme. Mer info finns på webbsidan, också om de verkliga människorna bakom rundvandringarna.


Museets butik har en hel del intressanta New York-prylar och böcker.
Tips: Köp biljetter i förväg, det finns bara plats för 15 personer åt gången. Det går visserligen att fixa biljetter på plats, men det är alltid en chansning.

Obs! Bär sköna skor! Beroende på vilken tur ni väljer kan ni få gå en hel del. Dessutom ligger museet en bit från närmaste tunnelbana. För övrigt är det spännande att vandra runt i detta område före eller efter besöket. Härifrån är det t ex gångavstånd till Little Italy, där ni kan äta lunch, middag eller ta en fika med en härlig italiensk bakelse till. Inte heller Chinatown är långt bort.  

Ta gärna med en karta. Härnere är gatorna märkta men nummer saknas på en hel del hus.

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Lower East Side Tenement Museum. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Lower East Side Tenement Museum har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


16B         64C      
  G    3      5   PX9
  X   OIT     6      
  M    K      K   2HO
  O           2      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se