Riverside Park
Annons

Riverside Park

(0 omdömen)
Natur | Sport och äventyr | Temapark

Favorit sparadSpara favorit

Riverside Park

6.5 km undersköna “stråk” längs Manhattans västra flodbank med mycket att se, göra och njuta av. En av stans i särklass finaste parker förblir märkligt nog något av en välbevarad hemlighet. Missa den inte!

Riverside sträcker sig från 62nd till 153rd Street mellan Riverside Drive och Hudson River och har flera nivåer. Den finaste ingången är nog vid 72nd Street där det bland annat står en känd staty av forna presidenthustrun och ”världsmedborgaren” Eleanor Roosevelt.

Husbåtar  Parken erbjuder en mängd vackra vyer över floden. Hamnen vid 79th Street, med sina husbåtar och sitt café, är bedårande! 

Skatepark  Både picnic- och lekplatserna är bland de bästa, mest välskötta och renaste i New York. Detsamma gäller de många bollplanerna, inte minst grustennisbanorna vid 96th Street. Många väljer att cykla, åka inlines eller skateboard genom parken. Och det finns en skatepark på 109th Street (ingång 108th Street) med fem ramper samt andra hopp och hinder. Rampen ligger på parkens nedre nivå.
Hjälm, knä- och armbågsskydd är obligatoriska.

I The Elephant Playground, ”elefantparken”, på 76th Street, kan barnen klättra, gräva i sandlådan och gunga. Och sommartid sprutar parkens elefantskulpturer vattenstrålar som barnen kan springa under.

Hippo Playground
på 91st Street har många bra lekredskap och flodhästsprinklers som barnen älskar! Bara ett stenkast norr om denna lekplats ligger...

The Dinosaur Playground med en av stans största sprinkleranordningar. Toppen under heta dagar då Central Park kan vara överbefolkat.

The Dolphin Playground, ”delfinlekplatsen” ligger på 123rd Street, nära Grant’s Tomb och anrika, vackra Columbia University.

I parkens grönska frodas en mängd läckra och exotiska fåglar, träd och växter. Inte minst tack vare de 83 community gardens (kvartersträdgårdar) som sköts av dem som bor i området. Ett av de mest populära ligger mellan 90th och 91st Street på parkens promenadnivå.

Gratiskonserter  i Riverside Park, på gräsmattan inte långt ifrån tennisbanorna på 96th Street. Varje vecka erbjuds ett nytt musiktema med allt från klassiskt via jazz och brasiliansk till mellanösterns klanger. Mysigt!

Pulkabackar på vintern  Är du och barnen i New York vintertid och parken är snötäckt rekommenderar vi ingångarna vid 91st Street eller 108th Street för de bästa pulkabackarna. Tjohoo!

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Riverside Park. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Riverside Park har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


7S7         DYJ      
  O    I      F   WKR
EYK   AAW     T      
R      2      Q   OPJ
S5H           A      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se