The Cathedral of St John the Divine
Annons

The Cathedral of St John the Divine

(0 omdömen)
Museum | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

The Cathedral of St John the Divine

Världens största katedral är inte bara imponerande, utan också en riktig oas för själen. För att få en idé om denna kyrkas storleks betänk följande: Statue of Liberty skulle lätt få plats under dess stora kupol!


Här är mycket vackert. Både lugnt och livligt. Hit kommer folk för att be men även för att umgås. St Johns är en levande kyrka med ett stort socialt engagemang och ordnar många evenemang bl a till förmån för grannskapet.
Rundvandringar i katedralen ges flera gånger I veckan. Bl a kan ni beundra framlidne konstnären Keith Harings säregna silvertryptik. Turerna börjar vid Visitor’s Center. En annan rolig rundtur, i alla fall för den med lite benstyrka, är Vertical Tour. Ni får klättra upp ca 40 meter via en spiraltrapp i sten till katedralens topp.

Härifrån kan ni på ett unikt sätt uppleva kyrkans jättelika nav och grandiosa arkitektur. Ni får t o m stå på en strävpelare! Turen avslutas på taket med en svindlande skön utsikt över kvarteret Morningside Heights. Obs! Det finns bara plats för 10 personer/gång, så reservationer rekommenderas.

Ring 212-932 73 47 för bokningar och info. Också denna vandring utgår från Visitor’s Center.

Tips: Ta helst med en ficklampa för kyrkans mörka vrår.


På lördagar kan ni ägna ett par timmar åt en Family Medieval Arts Workshop. En rolig aktivitet där barnfamiljer får “känna på” medeltiden genom att väva, skulptera, karva i sten etc. Ni möts upp vid Visitor’s Center. För bokningar och mer info ring 212-932 73 47.


Man erbjuder också ett spännande konsertschema, inte minst under jul- och nyår. Då kan ni även se den pampiga “fredsgranen” och uppleva mycket annat spännande (läs mer julsäsongen här »).
Läs mer om konsert-/evenemangsschemat på hemsidan. Biljetter kan köpas via www.NYcitycenter.org »


Sist, men inte minst, varför inte gå på en mässa i denna legendariska katedral? En mäktig upplevelse, för tider se hemsidan.

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från The Cathedral of St John the Divine. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
The Cathedral of St John the Divine har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


5FR         JWJ      
W      H      T   OES
W9M   TH2     3      
  P    W      2   CT3
DQ7           F      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se